Krása a jed oleandru přehled
Poutavý příběh o lásce a válce, ale také o koláčích, dortech a kávě. Hamburg 1938. Mladá Sophie Terhoven, dcera vlivného obchodníka s kávou se zamiluje do chudého syna pouhé kuchařky. V cestě jim ovšem stojí nejen odlišný původ, ale také temné tajemství jejich rodičů a – válka. Mají milenci společnou budoucnost? A přežijí vůbec těžké období? Na odpovědi čeká o téměř 80 let později mladá majitelka kavárny Jule Weisbachová, která čte Sophiin deník a odhaluje nejen osudy mladé Sophie a Hannese, ale také vazby, o kterých neměla ani tušení. Román velmi vtipně doplňuje soubor devíti receptů na dorty, zákusky a nápoje, které Jule podává ve své kavárně.... celý text
Originální název: Die Oleanderfrauen, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krása a jed oleandru. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 31 komentářůSouvisející novinky - Krása a jed oleandru (0)
Kniha Krása a jed oleandru v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 147x |
| ve Čtenářské výzvě | 25x |
| v Doporučených | 12x |
| v Mé knihovně | 163x |
| v Chystám se číst | 125x |
| v Chci si koupit | 15x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
deníky láska pro ženy německá literatura Německo prolínání minulosti a současnosti HamburkBrigitte Riebe také napsal(a)
| 2020 | Růže a čokoláda |
| 2019 | Krása a jed oleandru |
| 2021 | Lilie pro nevěstu |
| 2002 | Černá žena od Nilu |
| 2015 | Krásná Filipína |

80 %
77 %

Na knihu jsem se moc těšila, ale čekala jsme něco úplně jiného, takže jsem ze začátku byla značně zklamaná. Od autorky jsem totiž právě dočetla dvě knihy – Sestry z Berlína díl první Nové začátky a díl druhý Báječné časy. Obě tyto knihy mě nadchly, tudíž jsem se hned vrhla na další knihy od stejné autorky, jenže tato kniha byla něco úplně jiného. Potom jsme si všimla, že autorka někdy píše pod svým jménem Brigitte Riebe a jindy používá pseudonym Teresa Simon. No a jak to tak vypadá, pod pseudonymem píše červenou knihovnu. Proti červené knihovně já nic nemám, sama po ní občas ráda sáhnu, ale šlo o to očekávání. Teprve když jsem se od svého očekávání oprostila, začala mě kniha bavit. Příběh je to dokonale zamotaný, lehce předvídatelný, i když kdo je Sophiin otec jsem neuhodla, scény srdceryvné a happy end dokonaly přeslazený, prostě jak to má správně u červené knihovny být. Takže ve výsledku spokojenost.