Letná stávka přehled

Letná stávka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496415/bmid_letna-stavka-JSg-496415.jpg 4 299 299

Autorka ľúbostných románov a nevyliečiteľná romantička, ktorá náhle prestala veriť v lásku. Renomovaný spisovateľ s tajomným osudom, ktorý sa ocitol v slepej uličke. A jedna bláznivá letná stávka, ktorá možno zmení všetky ich doterajšie predstavy o šťastných koncoch. Augustus Everett je uznávaný autor náročnejšej prózy, January Andrewsová píše ľúbostné bestsellery. Zatiaľ čo jej knihy sa končia happy endom, jeho postavy stíhajú tragické osudy. Augustus a January sú skrátka dokonalé protiklady. V podstate ich spája len to, že nasledujúce tri mesiace strávia v susedných plážových domoch pri Michiganskom jazere a že obaja uviazli v spisovateľskom bloku. Až kým jedného pochmúrneho večera a tak trochu nečakane títo dvaja spolu neuzavrú stávku, ktorá ich má vyslobodiť z tvorivej krízy: Augustus strávi leto písaním romantického príbehu so šťastným koncom a January sa pokúsi napísať seriózny román. Ona ho v rámci hľadania inšpirácie vezme na romantické výlety ako z filmu, kým on jej naplánuje rozhovory s preživšími členmi samovražedného kultu (ako inak). Ich plán je geniálne jednoduchý: obaja dopíšu knihu a nikto sa do nikoho nezamiluje. Len či...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Beach Read , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letná stávka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (82)

mia.com
23.04.2024 3 z 5

Neni to uplne oddechovka,jelikoz se tam resi vaznejsi temata a vtipnych scen tam je pomalu. Nejvic me bavil zacatek a pak se toho vlastne moc nedelo. Jenom premysleni a vzpominky a premysleni a vzpominky. Na jedno precteni fajn, ale za chvili si nebudu nic moc pamatovat.

Any26
08.04.2024 5 z 5

Upřímně nechápu proč to má tak nízké hodnocení. Za mě je to vynikající romance, nabitá spousty zajímavých postav, vtipných narážek a dialogů, alkoholu :D, ale i vážných témat. Přesto jde z celé knížky cítit příjemné letní čtení. Autorka příběh dokázala tak nádherně popsat, že cokoliv co hlavní hrdinové dělají/prožívají/popisují, prožíváte taky.

"Počkej tady," vyzval mě Gus. Než jsem stačila zaprotestovat, odešel z pokoje. Naslouchala jsem zvuku jeho kroků na schodišti on se za chvilinku vrátil s lahví whisky.
"Na co to je?" zeptala jsem se.
"Aby se ti neklepala ruka," vysvětlit mi.
"Jako než se střelím do ruky nebo co?"
Gus zvedl oči v sloup a odšrouboval uzávěr. "Než otevřeš ten sejf."
"Kdybysme místo alkoholu pili zelený smoothies, tak bysme byli nesmrtelný."
"Kdybysme místo alkoholu pili zelený smoothies, tak bysme pořád seděli na záchodě a teď by ti to stejně nepomohlo," kontroval Gus.

Takžee jestli si chcete udělat hezký víkend někde na sluníčku s milou knížkou a třeba i dobrým pitím, tak tohle je za mě ideální volba. Mohu doporučit!
(4,5)


Marfuška89
05.10.2023 3 z 5

Taková jednoduchá romantická kniha. Bylo to milé, ale přiznám se, že jsem se místy trošku nudila... Neurazí, ale ani nenadchne.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (20. týden)

16.05.2021


Citáty z knihy (3)

S písaním romantických príbehov so šťastným koncom je to takto: ide to ľahšie, ak im veríte.


Zápletku som mohla spriadať celý deň, a bolo to úplne zbytočné, ak som sa nevrhla dolu hlavou do príbehu, ak sa sám príbeh neodvíjal a nekrútil ako cyklón, nevťahoval ma do seba. Presne toto som mala vždy najradšej aj na čítaní a presne toto ma na začiatku prinútilo písať. Ten pocit, že sa tu ako pavučina spriada nový svet, formuje sa okolo vás a napokon sa vám celý ten nový výtvor odhalí.


Ak si myslíš, že príbeh sa končí smutne, tak len preto, že sa ešte naozaj neskončil.


Kniha Letná stávka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených356x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených13x
v Knihotéce205x
v Chystám se číst202x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech5x