Říkali mi Leni přehled

Říkali mi Leni
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32286/bmid_rikali-mi-leni-ouz-32286.jpg 4 1374 1374

Leni série

1. díl >

Jedno z nejpůsobivějších děl o světě dětí, zasaženém hrůzami války. Vypráví o českém děvčátku, zavlečeném nacisty do Německa na "převychování".

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Říkali mi Leni. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (263)

85098211
25.06.2024 5 z 5

(SPOILER) Když mi bylo asi deset let, tuto knihu mi darovala moje maminka, abych si ji mohla přečíst v rámci povinné četby ;-). Bohužel jsem od té doby úplně zapomněla, o čem byla, proto jsem si ji nyní chtěla nutně zopakovat. A bylo to hodně smutné čtení. Hlavní postavou je malá holčička, které její matka a babička říkají Leni. Má ještě bratra, ale otec již nežije. A ani ve škole se necítí právě dobře, protože nemá v podstatě žádné kamarádky. Kromě toho je jí nápadné, že vypadá jinak, než ostatní v její rodině. A také jí chybí matčina náklonnost a láska, protože jediný člověk, který ji má přece jen trochu rád, je babička. Když tedy po několika letech Leni najde malý kufřík, není k zastavení a začne pátrat po svém původu a své minulosti...
Přestože se jedná spíše o knihu pro děti, domnívám se, že si ji může přečíst i dospělý. Autorka zde napsala silný a zároveň dojemný příběh, ve kterém se dost možná nechala inspirovat nějakým skutečným osudem jednoho malého děvčátka. Jen tento knižní měl docela šťastný konec...

Anavi8912
13.06.2024 5 z 5

Dojemný příběh malé holčičky z Čech, kterou za války odvlekli nacisté do Německa na převýchovu do německé rodiny. S knihou jsem se poprvé setkala na základní škole v rámci mimočítankové četby. Nyní jsem na knížku narazila v knihobudce a díky Čtenářské výzvě si ji opět přečetla. Určitě doporučuji přečíst nejen dětem, ale i dospělým.


MilanBrabec
21.05.2024 4 z 5

Velmi silný a přitom srozumitelný čtenářský zážitek pro žáka základní školy na přelomu 80. a 90. let. Čekám, až mi ta kniha přijde znovu pod ruku v dospělém věku, rád si ji přečtu znova.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Říkali mi Leni v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených2 307x
ve Čtenářské výzvě463x
v Doporučených160x
v Knihotéce440x
v Chystám se číst432x
v Chci si koupit80x
v dalších seznamech17x