Legenda přehled

Legenda https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397744/bmid_legenda-bv4-397744.jpg 4 182 182

Caraval série

< 2. díl

Donatella Dragnová sa nechala uniesť magickým svetom Caravalu. Konečne sa vymanila z područia despotického otca a sestru Scarlett zachránila pred nešťastím dohodnutého sobáša. Teraz by sa obe mali radovať, ale Tella stále nie je slobodná. Uzavrela nešťastnú dohodu s tajomným zločincom, ktorému dlhuje nemožné: zistiť skutočné meno Legendu, maestra Caravalu. Jediný spôsob, ako sa dozvedieť Legendovo meno, je zvíťaziť v jeho hre, a tak sa Tella opäť vrhá do priepasti legendárneho zápolenia – a zároveň do cesty vražedného dediča cisárskeho trónu, lásky odsúdenej na zánik a pavučiny tajomstva... aj toho o jej matke. Caraval vždy žiadal od svojich účastníkov chrabrosť, prefíkanosť a obete, no teraz prestáva byť iba hrou. Ak Tella nedokáže splniť svoju časť dohody a získať Legendovo meno, stratí všetko, na čom jej záleží – možno aj vlastný život. Ak však vyhrá, Legenda a Caraval môžu byť naveky zničení. Vitajte, vitajte v Caravale... tajomná hra pokračuje.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (SK)
Originální název:

Legendary , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legenda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

tereziehl
dnes 5 z 5

Finale

Trápilo mě, že třetí kniha nevyšla přeložená, ale nezastavilo mě to a pustila jsem se do originálu. Příběhově za mě kniha ze všech nejlepší, nabitá nádhernými imaginacemi. Velmi jsem si ji užila. Co mi nesedělo v 2. knize se mi dovysvětlilo nebo vynahradilo ve 3. Krásný zážitek.

booktalie
03.05.2024 4 z 5

Popravdě jsem trochu otálela s čtením dalšího dílu, když jsem zjistila, že je z Tellina pohledu. V Caravalu mi přišla na začátku nesympatická, dokud se na konci vše nevysvětlilo, ale i tak se mi to moc nelíbilo, co udělala….Ale jsem ráda, že jsem se k tomu dostala.

Tella je pravý opak její sestry, a tak občas dělala rozhodnutí se kterými jsem úplně nesouhlasila. Ale i tak ji bylo zajímavé pozorovat.

Vztah Scarlett a Juliena je trochu zmíněný, ale moc se se Scarlett v průběhu hry nesetkáme.

Jinak romantika byla zase úžasná. Škádlení nechybělo a začínal tam být náznak zajímavého milostného trojúhelníku (…hlavně potom co se stane na konci).

Na začátku to bylo trochu pomalejší, ale pak se to rozjelo. Moc se mi líbilo téma osudníci, zajímavý mi přišel „přítel“, Legenda a hledání matky.

Chyběl mi tam původní šmrnc Caravalu, ale i tak tam bylo spoustu překvapení a knížka se mi celkově líbila.


tereziehl
03.11.2023 5 z 5

Mě Caraval baví. První kniha se mi líbila více, ale něco na té jeho magii prostě je. Objednala jsem další díl, těším se.

Update: Finale

Trápilo mě, že třetí kniha nevyšla přeložená, ale nezastavilo mě to a pustila jsem se do originálu. Příběhově za mě kniha ze všech nejlepší, nabitá nádhernými imaginacemi. Velmi jsem si ji užila. Co mi nesedělo v 2. knize se mi dovysvětlilo nebo vynahradilo ve 3. Krásný zážitek.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Legenda v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených240x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených21x
v Knihotéce166x
v Chystám se číst134x
v Chci si koupit59x
v dalších seznamech8x