Artefakt přehled

Artefakt https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327709/bmid_artefakt-Roi-327709.jpeg 4 76 76

Lazarova válka série

1. díl >

Lidstvo se vypravilo ke hvězdám, kde se ocitlo ve válečném konfliktu se zákeřnou mimozemskou rasou. Vše, co proti hrozbě vetřelců stojí, jsou vojáci z Programu obsluhy dvojenců, elitní vojenský tým, který na dálku obsluhuje své kopie a provádí je těmi nejnebezpečnějšími zákoutími války. Kapitán Conrad Harris zemřel už stokrát – pokaždé při sebevražedné misi uvnitř dvojeneckého těla. Lidé ho znají jako Lazara, muže závislého na smrti. Když se zničehonic přestane hlásit utajená výzkumná stanice, skrytá hluboko uvnitř území mimozemského nepřítele, neexistuje nikdo lepší, kdo by se mohl postavit do čela záchranné mise. Ovšem na to, s čím se tam setká, nebyl Harris vycvičený. A tentokrát se vrátit nemusí…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Artefakt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

FireOfFilth
27.05.2023 3 z 5

Tuto knihu jsem vyzkoušel, protože mám rád sci-fi a zároveň jsem ještě nevyzkoušel odnož military sci-fi. Lákalo mě na ni tajemno okolo Artefaktu. Bohužel jsem nedostal ani jedno. Miluji knihy od Clarka, kde hrdinové zkoumají různé artefakty, planety a další. Tady se mi toho dostalo velice málo. Military část mě bohužel moc nebavila. Takže se asi budu držet od tohoto subžánru dále.
Kniha se nečetla úplně špatně, ale skoro vůbec mě nenutila číst dál.
Jsem z klamán. Hodnotím průměr 55 %. A další dvě si nechám ujít.

B4LU
22.06.2021 3 z 5

Vcelku přímočará, ale dobře zpracovaná a zábavná military SF. Je to sice hromada vojenských klišé, ale kniha taky neaspiruje na žádné filozofické hloubání a čte se svižně a dobře, takže za mě spokojenost.


Tupoun
06.02.2021 3 z 5

Než jsem začal psát tento komentář k Artefaktu, přečetl jsem si raději i Legii, abych měl jasno v nejasnostech. Takže: Kniha takřka vždy dokáže pohltit v akčních částech děje a člověk je zcela vtažen do bitvy až se mu rosí čelo. Na retrospektivě, kterou autor používá, by nebylo nic špatného. Ovšem jejím velkým nedostatkem je, že se rozvíjí strašlivě pomalu. Už, už to vypadá, že se dozvíme, za kým to Lazar fňuká... a - zase nic. A napodruhé to samé, což pak už zbytečně trhá děj a brzdí jeho vývoj. Celé se mně to rozpadá po příletu na Helios, kde by mělo vše vrcholit. Jakoby to už chtěl mít autor z krku, děj se řítí krkolomně vpřed bez jasnějších odpovědí na řadu otázek, třeba proč to v původní posádce vypadá, jak to vypadá a co všechno objevili. Navíc Harris je obyčejný alkoholik a člověk už pomalu ztrácí přehled, stejně jako jeho vypitý mozek, co je skutečnost, co bílé myši a co práce artefaktu. Prostě od Heliosu nic moc, ale pro akční scény dávám tři hvězdy a vrhám se na Legii.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Artefakt v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených123x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených8x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Jamie Sawyer
britská, 1979
2016  76%Artefakt
2018  84%Legie
2018  77%Počátek
2022  54%Odpadlík
2023  53%Dominium