Mise Sinaj přehled

Mise Sinaj
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354847/mid_mise-sinaj-j0h-354847.png 4 48 48

Lang Reilly série

< 3. díl

SMRTÍCÍ TAJEMSTVÍ STAROVĚKÉHO RUKOPISU STŘEŽÍ BIBLICKÁ HORA CHORÉB… Dva vědci – jeden v Amsterdamu a druhý v Atlantě – jsou zavražděni. Zpočátku se zdá, že mezi nimi existuje jediná spojitost: Lang Reilly. Koneckonců oba muži pracovali pro jeho nadaci. Jenže když někdo po Langovi pro výstrahu vystřelí, jen podpoří jeho odhodlání dobrat se pravdy. Pátrání zavede Langa do Bruselu, Káhiry, Vídně, Tel Avivu… až k nebezpečnému tajemství pohřbenému hluboko v minulosti. Jak souvisejí vraždy vědců s nedávno objeveným starověkým rukopisem? Jaká odhalení obsahuje a kdo je ochotný zabíjet, jen aby zabránil jeho rozšifrování? Aniž by narušil již tak křehkou rovnováhu sil na Středním východě, musí Lang zůstat naživu dost dlouho, aby našel odpověď na záhadu, s níž si historikové nevědí rady už celá staletí.... celý text

Romány Thrillery Historické romány
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

The Sinai Secret , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mise Sinaj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

jasněblond007
13.03.2020 5 z 5

Třetí díl z devítidílné série. Tak jak už to bohužel bývá, pokud je kniha čtivá, ale málo prodejná, jelikož obsahuje intelektuální obsah a historii, tak se další díly neproloží a nevydají v CZ.

Staráknížka
15.01.2019

První kniha od tohoto autora - je to na rychlé čtení a bez velkého přemýšlení. I když problémy s chemií a fyzikou mě zaujaly (ve fyzice jsem zaostala u principu zatloukání skoby do zdi a chemii jsem na základní škole učila - ale nic takového). Je až s podivem, že svět ještě pořád existuje přes tu záplavu nejrůznějších cvoků.


mi-380
24.10.2018 3 z 5

„Člověče, vy máte ale smůlu, teď tu byl“ dalo by se při komentáři využít cimrmanovské rčení. Ano, se vším, co v této knize najdeme, už tu někdo byl: templáři, archa úmluvy, tajemná agentura, bondovské přesuny, bondovské řešení konfliktů. Ale čte se to relativně dobře, vlastně přesněji poslouchá se to dobře a rychle s mikrofonem v levém uchu při jízdě na kole, kdy při řešení složitějších dopravních situací nevadí drobný výpadek soustředění. Autor se poměrně často blýskne znalostí a popisem různých reálií v evropských velkoměstech a mě se přitom příjemně zableskne v paměti, protože jsem blázen do cestování a většinu těch míst znám osobně také. Překlad je občas roztomile komický. Příkladem budiž půllitrový tuplák piva nebo vytrvalé používání slova kondominium.
60 % (zatím 30 hodnotících s průměrem 78 %).

všechny komentáře

Související novinky (2)

Starověký rukopis, pro který se vraždí...

25.09.2017


Mystery Press - ediční plán podzim / zima 2017

11.09.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mise Sinaj v seznamech

v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Gregg Loomis
americká
2016  65%Případ Pegasus
2017  75%Akta Julián
2017  78%Mise Sinaj