Kyborgovo jméno přehled

Kyborgovo jméno https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523627/bmid_kyborgovo-jmeno-6519c310b62bb.jpg 4 78 78

Všechno na Mars - Oggerd série

< 3. díl >

Říká se, že Oggerd není člověk, ale kyborg, kybernetizovaný organizmus. Říká se, že kdo zaútočí na Bludnou loď, ten zemře. Říká se toho spousta. Ale ve světě po druhé energetické válce, kde na troskách atlantické civilizace prosazuje své zákony germánské Císařství, jsou slova pořád jen slova. A před kulkou vás neochrání. Mise v krutém Pohraničí se pro majora císařské armády Oggerda zvaného Orlosup, vyjednavače Pěnkavku Goweryho a čaroděje-technologa Halgerda Harga změní v zoufalý boj o přežití.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kyborgovo jméno. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Malarkey
02.05.2023 3 z 5

Vladimír Šlechta mě uhranul svým fantasy světem a tak jsem mu, vcelku rád, dal šanci i co se týče jeho sci-fi postapo světa. Pod názvem Kyborgovo jméno se dá skrýt cokoliv a tak jsem popravdě vůbec neměl tušení, do čeho jdu. Předem také upozorňuji, že jsem četl původní nepřepracovaný příběh.

Výsledek na mě ale působí poměrně kostrbatě. Prostředí postapo světa je hodně zajímavé a slibuje řadu dalších námětů. Horší je to s jednotlivými hlavními postavami, které mě jednak moc nebavily, ale navíc často jejich dialogy působily jak z typického céčkového sci-fi. Je to tedy vážně pojatý svět a nebo parodie?

Svět Oggerda ale určitě nezatracuji. Dokonce zvažuji, že v budoucnu rád zkusím i přepracovaný příběh vydaný pod nakladatelstvím Brokilon. Je možné, že ta forma vyprávění ich-formou by mohla více vtáhnout nejen do děje, ale i do samotného světa.

zbuy
10.07.2022 5 z 5

Skvělá postapo sci-fi kniha, čtivé.


Luigi1
24.08.2020 5 z 5

Zelení mužíčci z Marsu a jejich původ mě překvapil v podání Šlechty je to trochu jinak než nám bylo podáváno dříve.Škoda,že ten konec byl tak zvláštní.Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (20. - 27. 3.)

19.03.2014


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kyborgovo jméno v seznamech

v Přečtených126x
v Doporučených5x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x