Kumánská princezna přehled

Kumánská princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390815/bmid_kumanska-princezna-oYN-390815.jpg 4 58 58

Julián Bakšai se kvůli otcovým dluhům zaváže, že bude sloužit hraběti Ratoldovi a jeho zhýralému synu Františkovi. Když mu hrabě po synově smrti navrhne, aby od Kumánů přivedl jeho jediného vnuka, Julián ani na chvíli nezaváhá: za odměnu mu totiž Ratold slíbil vrátit rodinné sídlo - hrad Kamenec. Krásná Kumánka Damara je hrdá, svobodomyslná žena. Po kruté zradě uherského šlechtice žije pouze pro svého syna a celé roky odmítá nabídky k sňatku. Julián je rozhodnut dodržet slib, který dal hraběti Ratoldovi, avšak Damara v něm probudí hlubokou náklonnost a lásku, a tak jí nabídne ochranu i své jméno. Jak ale dopadne manželství, jež je od počátku založeno na lži? Dokáže Damara Juliánovi odpustit a uvěří, že jediné, o co kdy stál, je její láska?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kumánská princezna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Storm.b
29.04.2024 3 z 5

Červenou knihu normálně nečtu, zaujalo mě však téma Kumánů. Děj je svižný a čtivý, ke konci i napínavý. Občas nějaké to klišé, Julián není ani tak tvrdohlavý jako až vyloženě natvrdlý, v závěru zajímavé rozuzlení ve stylu: "Ty nejsi Vlasta? Ty jsi Vlasta?!" Přinejmenším Ratold mohl něco tušit. Dále výprava do Neapole na oslíku mě moc nepřesvědčila, ani není jasné, jak se mezi sebou všichni dorozumívali, když se nám tam mísila kumánština s maďarštinou, slovenštinou (?) a italštinou. Jinak celkem příjemné čtení, 60-70 %.

petra6315
22.07.2023 4 z 5

Taková romantická oddychovka


MonaLisa42
23.06.2023 4 z 5

Není to špatná ani dobrá kniha.
Je to běžná romantická kniha. Součástí příběhu jsou Kumáni, o kterých jsem do nynějška vůbec nic nevěděla a neznala je. Děkuji!!!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kumánská princezna v seznamech

v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených4x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech3x