Kubula a Kuba Kubikula přehled

Kubula a Kuba Kubikula
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181670/kubula-a-kuba-kubikula-181670.jpg 4 648 648

Roztomilá pohádka v krásném jazyce o zimě, strachu, blechách v kožíšku a velikém přátelství, patří již mezi klasiku české literatury pro děti. Ani po letech od prvního vydání neztratila nic ze svého kouzla, osobitosti a vtipu. Připomeňme si jen, že vypráví o medvědáři Kubovi, jenž chodil po světě se svým nezbedným a mlsným medvědem Kubulou. Chtěl jej trochu ukáznit, a tak si vymyslel dobrácké medvědí strašidlo Barbuchu, aby mu pomohlo Kubulu zkrotit. A zde náš příběh začíná… Tato legendární, stále živá a půvabná knížka vychází k 70. výročí tragické smrti významného českého spisovatele, dramatika, filmového režiséra, který byl v roce 1942 popraven za heydrichiády. Nakladatelství Malý princ získalo výhradní práva k vydání této roztomilé knihy s původními ilustracemi jednoho z nejoblíbenějších výtvarníků 20. století – Ondřeje Sekory. Čtenář tedy dostane knihu v originální podobě, tak jak vyšla při svém prvním vydání v roce 1931 a vzhledem k tomu, že naposledy byla takto vydána v roce 1952, bude to pro většinu čtenářů zcela unikátní setkání.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kubula a Kuba Kubikula. Přihlašte se a napište ho.

rafan65
29.09.2024 5 z 5

Po mnoha letech jsem se vrátil k této krásné knize, četli jsme ji jako večerní pohádky vnoučatům. I po tolika letech mě kniha hodně bavila, je sice určená dětem přesto pro mě má pořád své kouzlo.

Piškotek11
20.09.2024 5 z 5

Od malička to je moje oblíbená knížka, hlavně kvůli Barbuchovi, kterého jsem měla moc ráda a přála jsem si, aby byl opravdový. Stejně jsem si oblíbila strašidlo Ruprechta v další krásné pohádce O zvířátkách pana Krbce. U obou strašidel brzy vykoukla laskavá povaha.

knihovniceS
19.09.2024 5 z 5

Měla jsme ji doma a četla jsem sestře. Měli jsme ji doma i v dospělosti a četla jsem dětem i vnoučatům

36 nových eknih zdarma ke stažení

05.11.2021