Kruté stroje přehled

Kruté stroje
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156920/bmid_krute-stroje-LN2-156920.jpg 4 211 211

Kladivo na čaroděje série

< 3. díl >

Série Kladivo na čaroděje vás zavede do našeho světa, jak ho neznáte… a jak ho ani netoužíte poznat. Alespoň ne na vlastní kůži. Světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů - a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší… Třetí epizoda nového knižního seriálu, na němž se podílejí špičky české a slovenské fantastiky a který je psán v intencích subžánru městské fantasy. Zdánlivě banální případ vraždy tří lidí, kteří zřejmě věděli příliš mnoho, se povážlivě komplikuje, když na scénu vstupují démoni ovládající stroje a v novinách se objevuje podivný zašifrovaný inzerát skrývající vodítko k mimořádně cennému kouzlu. Felix Jonáš a jeho tým magických úderníků musejí napnout všechny své dedukční schopnosti, šarm a především veškerou hrubou sílu, která jim zbývá, pokud chtějí skrýš odhalit včas. A zatím kdesi v ukryté nádrži se zvolna probouzí obří mořská obluda…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kruté stroje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (40)

Covenant
29.05.2024 3 z 5

Tak za prvé. Nemám tu žádný zombíky. Za druhé. Humor skoro žádný. Za třetí. Vincenc a Walter se moc nepředvedli. Za čtvrté. Nechtěl jsem detektivku. Za páté .... eee ... kde mám zombíky?! Jo, dobře. Docela to šlo. Ale já vážně chtěl salvu hlášek, černý humor a bezduchou zábavu. Sem tam něco uniklo, jakoby si autor řekl. Aha, to už je dlouho vážné. Trochu to odlehčíme vtípkem. A pak si jel zase svojí lajnu důležitosti. Ale co mi vadilo nejvíc. Tým, co jsem si oblíbil, se v tomto díle chová jinak. Nejsou tak ulítlí a utržení ze řetězu. Jsou zde umírněnější. Vůbec to mezi nimi nejiskří. Jediná linka Felixe, dostala více prostoru a díky Tamaře i zajímavý děj. Knihu bych skoro popsal, jako takový Spin-off Felixe.... no dobře... a Klaudie. Ale Voskovec s Werichem, tam byli jen do počtu a ačkoliv zjistili pár věcí, Felix se k nim dobral, nebo by si celek dal dohromady i bez nich. A teď to trochu odlehčím jediným vtípkem z knihy, který mě zaujal: ,,No...," Vincenc vypadal nebývale rozpačitě. ,,Já vím, že jsme nezačali nejlíp, ale je to přece naše obluda. Naše dítko. Stvořili jsme ho." ,,Je ti trochu podobnej," kývl Felix. ,,Já si prostě myslím, že nikdo, kdo má místo hlavy buldozer, nemůže bejt úplně špatnej..."

T800
09.04.2024 5 z 5

Tak tohle se mi opět líbilo. Zatím je snad každý příběh lepší, než ten před ním. Jen tak dál.


Micho86
07.08.2023 5 z 5

Už od prvních stránek bylo cítit, že tento díl psal jiný autor. Ondřej S. Nečas pojal svůj příspěvek do série poněkud detektivně a pro mě to, musím říct, byla vlastně vítaná změna, Kladivo na čaroděje pak pod vlivem různých autorů získává na pestrosti a postrádá nevítanou jednotvárnost, která u mnohadílných sérií bohužel často hrozí.
Od Ondřeje S. Nečase jsem v minulosti jeden titul četla a byla jsem pak poněkud zklamaná, ovšem v tomto případě mě čekalo příjemné překvapení. Nechyběly vtipné hlášky, nečekaný románek, zachování vlastností hlavních postav taky proběhlo správně a musím ocenit i informativní stránku textu - nevím nakolik se autor sám ve volném čase o tyhle věci zajímá, nebo zda se musel v průběhu psaní informovat, každopádně jsem žasla, co všechno Nečas ví o mořské biologii a o vlastnostech čísla 61 z pohledu matematiky.
Také jsem si uvědomila, že děj každého dílu se odehrává průměrně v průběhu dvou dnů, intenzita vysvětlena, chtěla bych vidět nějaký záznam z porady autorů, nejspíš trvá déle než jedna kniha..:))

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kruté stroje v seznamech

v Přečtených303x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených8x
v Knihotéce168x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit7x