Královská láska přehled

Královská láska https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45204/bmid_kralovska-laska-Aql-45204.jpg 4 20 20

Historický román mladé začínající autorky nás zavádí do neklidné doby panování Jana Lucemburského. Samolibý, prudký a ctižádostivý král - cizinec určitě není tím nejideálnějším partnerem půvabné a inteligentní dědičky přemyslovské dynastie Elišky. Královna proto hledá útěchu v náručí mužného a statečného šlechtice Viléma Zajíce z Valdeka, pravého vzoru rytířské cti. Jejich vztah však neunikne pozornosti Vilémových soupeřů. Bohatý magnát Jindřich z Lipé královnina poklesku využije k rozehrání intriky, která ho má vynést až na panovnický trůn. Dokáže Elišce v nejtěžších chvílích pomoci její nevlastní bratr, vyšehradský probošt? Strhující barvitý příběh z dávné české minulosti plný prudkých vášní, zloby, pýchy i krvavých bojů... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královská láska. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Kamiliana
02.12.2013 4 z 5

O nešťastném manželství Elišky Přemyslovny a Jana Lucemburského jsem si chtěla vždy něco přečíst. Toto je konečně kniha, která se zmiňuje o Elišce pozitivně :o) Vlastně teprve díky tomuto románu chápu pohnutky Elišky... Z úplného závěru, ve kterém jí je odebrán jediný syn, mě mrazilo hodně dlouho.

sfaticata
09.10.2013 4 z 5

Kniha moc pěkná. Je tam od všeho trošku. Láska, nenávist, válka...rozhodně doporučuji. :-D


renefer
11.07.2013 2 z 5

Knihy z české historie mám ráda, ale tahle spisovatelka mi moc nesedí. Její styl psaní je hodně popisný, nedokáže vtáhnout do příběhu. Dvě hvězdičky jen za to, že je to historický román.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Královská láska v seznamech

v Přečtených42x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x