Kouzelníkův únik z reality přehled

Kouzelníkův únik z reality
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334419/bmid_kouzelnikuv-unik-z-reality-Vd6-334419.jpg 4 226 226

Může magický les dát domýšlivému kouzelníkovi za vyučenou? Jakožto kouzelník dokáže Anton jednou rukou za zády rozvázat složité uzly. Jakožto člověk si sotva zvládne koupit hrnek kávy, aniž se přitom dostane do potíží. Vlastně by měl být celkem spokojený, ale občas si nemůže pomoct a myslí na přátele z mládí, Sebastiana a Charlottu, a na to, že tisíce lidí platí za zhlédnutí jejich velkolepé kouzelnické show spoustu peněz, zatímco on sám vystupuje v neutěšených pečovatelských domech. Život je někdy pekelně nespravedlivý. Pak má navíc Anton během svého turné nehodu — poblíž švédského národního parku Tiveden narazí autem do pohovky stojící přímo uprostřed silnice. Zabloudí v prastarém lese a zjistí, že se to tam hemží nadpřirozenými bytostmi a nevysvětlitelnými jevy. Nedobrovolně se zaplete do pradávného boje mezi dobrem a zlem, ve kterém se ukáže, že Antonovým nejhorším nepřítelem je jeho vlastní osobnost. Kouzelníkův únik z reality je sarkastický feel-good román o přátelství, závisti, lásce a o tom, co se stane, když nepomůžete natrhat květiny malé holčičce.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Den stora verklighetsflykten , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kouzelníkův únik z reality. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (69)

kurama45
01.05.2024 4 z 5

Spočiatku kverulantský hlavný hrdina a celá atmosféra príbehu akoby z oka vypadli protagonistke v Muž spí od Sibylle Bergovej. A nakoniec sa z toho vďakabohu vykľul skôr Fredrik Backman oslobodený od presladenej pozitivity, nikto sa tu nasilu „nerehabilitoval“ a láskavý humor vystriedal nepríjemný sarkazmus so štipkou Márquezovej šialenosti.
Mágia bola magická a realizmus realistický, ale zvlhnutú plesnivú sedačku by som teda naspäť fakt nechcela…

ElikaS
21.09.2022 4 z 5

Magický realismus jsem si zamilovala, a tak jsem si užila i Kouzelníkův únik z reality. Anton sice nebyl zrovna dvakrát sympatický hlavní hrdina, ale jeho sarkasmus mě celkem bavil a jako člověk mi přišel naprosto reálný. Taková postava ze života, myslím, že každý kolem sebe máme někoho podobného.
Příběh není nijak zvlášť komplikovaný a chvílemi je celkem předvídatelný (obzvlášť přerod hlavního hrdiny), ale ničemu to nevadí.
Jedná se o velmi příjemnou oddechovku, která je velmi čtivá a příjemně uteče. Jako audiokniha je skvěle namluvená paní Vinklárkovou.


SamMarešová
24.07.2022 4 z 5

Kniha koupená naslepo, byla takovým milým a příjemným překvapením.
Jednoduchý příběh o egoistickém, realistickém kouzelníkovi co má pro všechno logické vysvětlení. No, pro všechno opravdu ne ... Sledovat cestu vývoje jeho, životem ošoupané, osobnosti v magickém lese bylo i vcelku úsměvné. Díky krátkým kapitolám kniha rychle ubývala na zbývajících stránkách a čtivě rozepsaný příběh tomu snadno napomáhal.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kouzelníkův únik z reality v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených277x
ve Čtenářské výzvě77x
v Doporučených32x
v Knihotéce108x
v Chystám se číst225x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech4x