Kolik barev má štěstí přehled

Kolik barev má štěstí
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539820/bmid_kolik-barev-ma-stesti.jpg 4 40 40

Poklidný život osamělého devadesátníka Algernona se ze dne na den obrátí vzhůru nohama, když u něj najde dočasné útočiště jeho dcera Helena, s níž se před lety rozešel ve zlém, a skoro šestnáctiletá vnučka Anna, kterou vidí poprvé v životě. Osobitá dívka, která se ráda obléká do křiklavých barev a kreslí si obrázky na kůži, staromódního dědečka občas pořádně vytočí, zatímco Anně nerudný a mrzutý starý pán trochu nahání strach. V malém venkovském domku navíc ožívají stíny minulosti – vzpomínky dobré i zlé. Dokážou spolu na první pohled tak odlišní lidé zastupující tři generace pod jednou střechou najít nejen společnou řeč, ale i domov? Barvitý, humorný i dojemný příběh o vztahu napříč generacemi a o tom, jak navzdory nepříznivým okolnostem vzít život za správný konec.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Every Shade of Happy, 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolik barev má štěstí. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (17)

Kenan
včera 5 z 5

Tohle mně hodně bavilo. Musím přiznat, že devadesátník Algernon mně hodně štval. Jeho negativní energie na mně sálala z knihy a bylo to tak vlastně celý příběh. Postupem v jeho myšlenkách sledujeme jeho život, jeho posun a pochopení svých chyb, k čemuž došel ale až na sklonku svého života. O to víc dojemnější pak byly drobnosti a pomoci, které pro svou znovu nalezenou rodinu dělal. Jeho dcera Helena je donucena se, po dlouhých letech, vrátit domů, již po smrti své matky Evie. Přiváží do svého domova i svou dceru Annu, Algernonovu vnučku, se kterou se dědeček seznamuje až v jejích 16ti letech. Anna je nejdřív zděšena dědečkovým postojem a chováním, ale nakonec k sobě nacházejí cestu. Jejich vztah je nakonec moc krásný a dojemný. Všechny tři hlavní postavy udělaly ve svém životě spoustu chyb, které si uvědomují a snaží se posunout svůj život správným směrem. Tohle si přečtěte :)

Hanouch072
11.10.2024 5 z 5

Začátek trošku drhnul, ale jak se do knihy dostanete, tak nechcete přestat, dokud ji nedočtete. Bylo smutné, že díky vlastní zatvrzelosti přišel Algernon o 16 let se svojí dcerou a vnučkou a co víc..babička Evie ji nikdy nepoznala..MOc pěkná knížka o tom, že nikdy není pozdě se změnit.


Klímuška
04.10.2024 5 z 5

Devadesátník Algernon si žije svůj poklidný a osamělý život. Ten se ze dne na den obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří objeví dcera Helena s vnučkou Annou. Algernon se před lety s Helenou rozešel ve zlém. Co si má teď po letech počít, když tu není jeho milovaná žena Evie?
Skoro šestnáctiletá vnučka Anna, která se ráda obléká do křiklavých barev a kreslí si obrázky na kůži není z celé situace nadšená. Staromódní děda se umí vytočit a nahání jí strach. Vůbec ho nezná. Navíc vůbec nezapadla v nové škole. Anna se seznamuje se sousedem Jacobem. Díky němu se dozví, že děda za války pilotoval letadla.
Blíží se prázdniny. Děda naplánuje výlet do svého rodného kraje. Anna
a Jacob poznávají místa, kde děda žil, co měl rád, co nenáviděl. Anna si pomalu ke starému bručounovi nachází cestu a on k ní. Ač Algernon cítí, že se mu krátí čas, uvědomuje si, že poslední dobou žije víc, než za poslední roky.

Pokud hledáte milé čtení, kde se řeší generační problémy tady jedno máte.
Nejen Anna, ale i Helena si musí najít cestu ke svému otci, neboť před lety bylo vyřčeno mnoho špatných slov.
Algernon i ve vysokém věku vzpomíná na smutné dětství a na to, že se kvůli lásce vzdal létání. Tady je vidět, jak některá rozhodnutí ovlivní celý život.
Postavy si oblíbíte a budete čekat až si konečně k sobě najdou cestu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Prokletí svatých, Plameny války a další knižní novinky (25. týden)

16.06.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kolik barev má štěstí v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst83x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

rodinné vztahy generační rozdíly

Autorovy knížky

2024  87%Kolik barev má štěstí
Skrýt reklamy