Koláč s kapkou jedu přehled

Koláč s kapkou jedu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503593/bmid_kolac-s-kapkou-jedu-7Ar-503593.jpg 4 358 358

Největší vášní jedenáctileté Flavie de Luce, dcery britského aristokrata, je chemie – a brzy bude mít příležitost uplatnit své poznatky (zvláště o jedech) při vyšetřování zločinu. Jednoho dne najdou de Luceovi přede dveřmi svého domu mrtvého ptáka s poštovní známkou v zobáku, což Flaviina otce filatelistu velmi rozruší. Nedlouho poté objeví dívenka na zahradě umírajícího muže. Z vraždy je obviněn Flaviin otec a Flavie začne vyšetřovat na vlastní pěst. Zdá se, že současný zločin nějak souvisí s dávnou děsivou smrtí jednoho z otcových učitelů… Malá, ale inteligentní a odvážná vypravěčka nás s nadhledem a často překvapivě pronikavou ironií zavede do prostředí anglického venkova 50. let minulého století. Koláč s kapkou jedu připomíná klasická díla anglické detektivní školy a ocení ho nepochybně každý milovník napínavých příběhů bez rozdílu věku.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Sweetness at the Bottom of the Pie , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koláč s kapkou jedu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (88)

ValiPages
03.03.2024 4 z 5

No, upřímně, knihu jsme měli v povinné školní četbě, jinak bych si knihu asi nepřečetla. Ale vlastně se mi líbila. Hrozně se mi líbila taková ta anglická atmosféra. Na druhou stranu zase nevím, jestli se všem bude líbit, protože mi přijde, že by ji mladší děti asi tak moc nepochopily. Co si ale budeme - vrah mi přišel jako vrah od prvního okamžiku, kdy se tam objevil. Líbilo se mi, jak autor zasadil do příběhu chemii a filatelisty, že to nebyla úplně ta klasická anglická detektivka. Ale musím se přiznat, že se mi asi na knížce líbí úplně nejvíc obálka knížky.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

Ejmy30
16.01.2024 2 z 5

Tohle bylo takové... zvláštní.
Přijde mi vcelku dobrý nápad, že má hlavni hrdinka ráda chemii - do detektivky se to celkem hodí a navíc jí tam nebylo zas tolik, kolik jsem očekávala. Zato filatelie, té tam bylo až příliš.
Mladší děti to nejspíš nebudou moc chápat a starší se u toho budou zase nudit, stejně jako já.
Navíc děj neměl moc spád a skoro nic se tam nedělo, jen sem tam se stalo něco zajímavého. Kniha se tak četla zdlouhavě a nebavila mě.
Do dalších dílů se asi pouštět nebudu - za mě to není moc povedená detektivka.


Isew
21.07.2023 3 z 5

Pro menší děti tato kniha není. Pro starší teenagery možná ano. Chemické poučky po mě sjely jako po skluzavce, ale přisuzuji to tomu, že nemám téměř žádné chemické základy, na kterých by se tento druh informací mohl uchytit. Filatelie a magie jako odrazový můstek pro detektivku, proč ne. Nebylo to špatné, třeba se někdy dostanu i k dalším dílům.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (3)

2010 - Barry Award (Best First Novel)
2009 - Agatha Award (Best First Novel)
2007 - CWA Dagger Awards (Debut Dagger)


Kniha Koláč s kapkou jedu v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených493x
ve Čtenářské výzvě36x
v Doporučených41x
v Knihotéce237x
v Chystám se číst213x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech4x