Posledný Don přehled

Posledný Don https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234698/bmid_posledny-don-234698.jpg 4 440 440

Kmotr / Krstný otec série

< 3. díl >

Román Maria Puza rozpráva príbeh posledného klanu - rodiny Clericuziovcov. Rok po spáchaní jedného z najbrutálnejších aktov odplaty vo svojom živote don Domenico, hlava rodiny Clericuziovcov, sa rozhodne zariadiť pre svoje vnúčatá nový život, ktorý už nebude poznačený nijakými zločinmi "starej mafie". Zo svojho sídla na Long Islande riadi udalosti odohrávajúce sa vo vzdialenom Las Vegas aj v Hollywoode, teda tam, kde sa dá legitímne prísť k obrovskému bohatstvu. No v rodinnej histórii je pevne zakorenené semeno zla a zabíjanie je ešte vždy činnosť, v ktorej sú Clericuziovci najzručnejší - či už ide o takzvanú "birmovku", keď vrahovia nechajú telo náročky pohodené verejne na výstrahu, alebo o takzvané "prvé prijímanie", keď mŕtvola bez stopy zmizne.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Media klub (SK)
Originální název:

The Last Don , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Posledný Don. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (58)

krakonos.kraken
27.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Z celé série se mi líbila asi nejvíc. Je tam trochu moc postav a filmu.

Vhled do světa který se tak moc liší od světa běžných lidí a přitom je řízen tak primitivními pudy jako je touha po moci a chuť na sex.

Nejzajímavější mi přišlo jak nekriticky jsou přijímány věci jako: vendeta, myšlenka že finanční zabezpečení = štěstí, touha po moci a po penězích, nakládáni se ženami jako s předmětem sloužícím pouze k uspokojení bezprostřední potřeby, absence sebeúcty u žen a víra ve správnost Donova úsudku.

Postavy v knize jsou vykresleny skvěle. Kromě zajímavého prostředí (ve kterém bych nechtěl bydlet ani za milion dolarů) byla i zápletka velmi propracovaná a se spoustou odboček, narozdíl od Kmotra, kde děj více méně plynuj jednolitě. Konečny happy end jsem ani za mák nečekal. Výborná kniha.

YangJie
14.01.2024 5 z 5

Při vší úctě k úžasným “ Kmotrům 1a2 považuji tuto knihu za mistrovské a nejlepší Puzovo dílo. Nádherně odvyprávěno, napínavé, skvělý popis Hollywoodských a Vegasských reálií a života aktérů celého toho spektáklu. Doporučuji všem tento skvělý čtenářský zážitek.


stanislava9718
12.06.2023

Autor Mario Puzo, mistrovsky pokračuje v rozvíjení příběhu rodiny Corleone a jejich věrných v USA, v ději nechybí nic z praktik - vraždy, sex, vášeň, věrnost, láska a další a další, co k tomu patří.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Posledný Don v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených658x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených16x
v Knihotéce286x
v Chystám se číst111x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech5x