Kdo seje vítr přehled

Kdo seje vítr
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216813/mid_kdo-seje-vitr-216813.jpg 4 74 74

Kriminální komisařku Piu Kirchhoffovou volají na nezvyklé místo činu. V budově firmy objevili několik dní starou mrtvolu nočního strážného. Brzy je jasné, že jde o vraždu. Společně s Oliverem von Bodenstein vyšetřuje Pia v prostředí občanské iniciativy, která bojuje proti stavbě plánovaného...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdo seje vítr. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Marie60
13.03.2024 4 z 5

Docela dobře se mi tato knížka četla.

Profesorskey
06.06.2023 3 z 5

Lehce nadprůměrná a velmi čtivá kriminálka, která green deal slupkou zakrývá ty nejhorší lidské vlastnosti, jakými jsou žárlivost, pomstychtivost, hamižnost a chamtivost. Trochu jsem se bál, že to bude zelená vymývárna mozku (ještě k tomu od německé autorky), no nakonec Nele Neuhaus velmi mile překvapila. Doporučuji.

P.S. napište si při čtení na papírek jména hlavních postav a jejich základní charakteristiky. Německá jména se, tedy alespoň mně, velmi špatně pamatují.


85098211
07.11.2021 5 z 5

Tento případ se mi sice líbil o něco méně než ten předchozí, kde jsem se teprve s našimi vyšetřovateli seznámila, ale autorce nelze upřít, že opravdu psát umí ;-). Sice je mi tematika budování větrných elektráren dost cizí a vzdálená, ale knihu jako takovou jsem si i přesto užila a moc se mi líbila. Opět se zde dozvíme další zajímavosti ze soukromého života Pii a Olivera, ale samozřejmě nejdůležitější i nadále zůstává vyšetřování podezřelého úmrtí nočního strážného ;-). Kromě toho poměrně záhy dojde k další vraždě a tentokrát se zdá, že je motiv jasný jako facka. Zavražděný muž totiž nechtěl svoje pozemky prodat firmě, která na jejich místě chtěla již zmíněné větrné elektrárny postavit, ani za značně vysokou částku, takže se jeho smrt hodila hned několika lidem, včetně jeho tří dospělých potomků... Ale jak to nakonec dopadne, už neprozradím. Pachatel mne však překvapil a celkové zakončení knihy také není prvoplánové. Co tedy dodat na závěr? K autorce se určitě časem zase vrátím, protože mi její styl psaní vyhovuje a její knihy se dobře čtou ;-).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kdo seje vítr v seznamech

v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených4x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x