Kalné vody přehled
Patricia Cornwell
Kay Scarpettová série
Na scéně je opět známá dr. Kay Scarpettová. Tentokrát vyšetřuje smrt mladíka, který se zdánlivě utopil při potápění. Kay pracuje v neznámém prostředí, navíc čelí urážkám místních strážců zákona, jimž se nelíbí její způsoby. V případu se objeví rozpory, vloží se do něj FBI...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kalné vody. Přihlašte se a napište ho.
Pro mě byl tento díl nezajímavý, skoro až nudný. Jako kdyby tento díl autorka psala z povinnosti. Popisy osob, vztahů, prostředí podávány tak trochu reportážním způsobem. No a to, že čtveřice hlavních postav řeší i možnou jadernou katastrofu a mají tam navíc hlavní roli, zavání tak trochu superhrdiny. Kay je tak ale profilovaná i v předchozích dílech.
Dám této sérii ještě šanci, snad se v dalším díle dočkám kvalitnějšího příběhu.
Čtení této knihy mi šlo jak psovi pastva. Motiv sekty byl zajímavý, ale plynulost děje ubíjely detaily nepříliš harmonického vztahu Kay a Lucy (jedna paličatá, druhá na zabití - tak co z toho může být). A ten konec jak z céčkového thrilleru... Přemýšlím, jestli mám vůbec dát šanci dalšímu dílu.
Kniha Kalné vody v seznamech
2000 | Za řekou Styx |
2002 | Nakažlivá smrt |
2009 | Kniha mrtvých |
2005 | Moucha |
2008 | V ohrožení |
Vrátila jsem se ke své oblíbené autorce, postupně dočítám díly, které jsem ještě
nečetla. Tento díl mě ale zklamal, moc se mi nelíbil. O konci se snad ani nebudu zmiňovat, hodně přitažený ta vlasy.