Kapitoly z dějin výtvarného umění přehled

Kapitoly z dějin výtvarného umění
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184072/bmid_kapitoly-z-dejin-vyt-184072.jpg 4 13 13

Kniha je stručný přehled dějin výtvarného umění, jehož hlavním předsevzetím je podat ucelený pohled na výtvarné umění od těch nejstarších dob až po současnost.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kapitoly z dějin výtvarného umění. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Bordoshut
23.05.2022 odpad!

Absolutní očistec. Učíme se z této publikace v rámci výtvarné výchovy na gymnáziu a přiznám se, že x-řádkové rozplývání se Vladimíra Prokopa kvůli kdejaké ptákovině je asi ten nejhorší zdrojový materiál, ze kterého jsem se kdy učil. Také spolehlivě nejnudnější, bílé stránky plné inkoustu mě za prvé neberou, za druhé připomínají prehistorické bichle, ze kterých se kdysi učila moje prababička. Bez urážky, ale pan Vladimír Prokop na mě z textu působí jako nafrněný narcista s hlavou v oblacích, který si o sobě myslí, že píše kdovíjak nebesky úžasný kánon a všichni mladí k němu musí vzhlížet s respektem a s uznáním v oku blahořečit jeho neskonalé moudrosti a uměleckým bohem posvěcené plešce. Až skončí školní rok tak s klukama rozděláme velký oheň. Budiž pozdraven pán Ježíš Prokop.

kiki3215
15.06.2021 5 z 5

Knihu rozhodně doporučuji studentům dějin výtvarné kultury. V knize najdete základ ke každému slohu, kultuře a dobře vám načrtne, co se vlastně dělo. Mě samotné kniha pomohla při učení se k maturitě, takže mohu jen s radostí doporučovat


BeyondHorizon
18.06.2020 odpad!

Pro studenty středních škol nejspíš dostačující. Jde o stručné shrnutí důležitých směrů, jmen a děl, která bychom měli znát, formou studentských výpisků. Nicméně některé popisy, poznámky či úvody jsou očividně ovlivněny autorovým subjektivním názorem, který se mi zdál nemístný a značně ubíral na profesionalitě. Pár informací nebylo přesných a celá skripta doprovázely různé překlepy.
Určitě toto nedoporučuji vážným zájemcům o umění, kteří se chtějí něco dozvědět.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kapitoly z dějin výtvarného umění v seznamech

v Přečtených20x
v Doporučených2x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst3x