K jádru křesťanství přehled

K jádru křesťanství https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113940/k-jadru-krestanstvi-113940.jpg 5 204 204

Vzdejte se sama sebe - a naleznete své skutečné já. Ztraťte svůj život - a naleznete jej. Denně přijímejte smrt, smrt svých ambicí a největších přání a nakonec i smrt svého těla, a naleznete věčný život. V době druhé světové války rozhlasová stanice BBC požádala C. S. Lewise, aby připravil sérii přednášek, které by vlily nový smysl do všech oblastí života dospělých lidí. Kniha K jádru křesťanství, v níž jsou obsaženy všechny texty těchto pořadů, je považována za nejpopulárnější a nejpřístupnější dílo C. S. Lewise. Připomíná nám to, co je v životě skutečně důležité, a ukazuje cestu k radosti a spokojenosti. Vydání k padesátému výročí vzniku tohoto titulu připomíná období, kdy C. S. Lewis v době války a nejistoty dokázal utěšit miliony lidí, ale jeho slova mají i dnes stejnou platnost a váhu jako tehdy…... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Mere Christianity , 1952


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize K jádru křesťanství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

Etilik585585
29.09.2023 4 z 5

Kniha čtivě a vcelku srozumitelně objasňuje co a o čem křesťanství je.
Název tedy oč v knize autorovi jde a co - jak se domnívám se mu i podařilo.
Kniha je plná zajímavých myšlenek , které jsou pro křesťanství stále platné a neztrácí nic na své aktuálnosti . Autor na první dojem nepřináší nic nového , zato skvělým a brilantním způsobem přibližuje již po tisíciletí známé a stále platné učení Kristovo.

Belforn
26.08.2023 4 z 5

Kniha nabízí precizně seskládaný soubor myšlenek k problematice křesťanství. Musím osobně uznat, že jako člověk, který se sám hledá, jsem měl častou touhu jak nesouhlasit, tak zároveň jsem vnímal, že píše o mně. Proto kniha nabízí mnohem osobnější zážitek. Jedná se o text laika, nikoli církevního hodnostáře, a proto je potřeba takto nad textem přemýšlet. Nicméně vnímání Lewise může být právě bližší lidem, pro které jsou projevy hodnostářů složitější. Přirovnání má jednoduchá, ale někdy nefungují zcela přesně.


Juagustin
19.06.2023 4 z 5

Lewis je veliký a schopný apologeta, všechna čest. A velký systematik, což knize aspoň v mých očích přidává na atraktivitě. Téma rozkouskuje, vypočítá možnosti řešení anebo námitek a s jednou po druhé se vypořádává. Přirovnání má trefná, vtipná, to dokáže málokdo. Přesto se mi jeho monolog místy zdá jaksi manipulativní, některé námitky rovnou prohlásí za hloupé, nedává právo nesouhlasit. A trochu mi v jeho textu chybí lidské teplo, shovívavost a láska... Ale i přesto, že jsem se místy ošíval a jeho textu vzpouzel, jako celek ho musím pochválit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha K jádru křesťanství v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených289x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených38x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst120x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech2x