Lev přehled

Lev https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251021/bmid_lev-251021.jpg 4 55 55

John Corey série

< 5. díl >

John Corey, člen elitní protiteroristické jednotky a bývalý policejní vyšetřovatel, je zpátky. Bohužel pro něj se vrací také Asad Chalíl, nechvalně proslulý libyjský terorista známý pod přezdívkou Lev, který při svém posledním útoku nejprve předstíral zběhnutí na americkou stranu, aby pak v USA rozpoutal nejhorší teroristické peklo, jaké kdy země zažila. Přestože mu Corey s Kate Mansfieldovou, agentkou FBI, byli od začátku do konce v patách, zlikvidoval Chalíl zamýšlené oběti jednu po druhé a zmizel beze stopy. O tři roky později se do Ameriky vrací, aby splnil své hrozby, dokončil rozdělanou práci a krvavě se pomstil. Také John Corey však umíněně sleduje svůj cíl, a aby Asada Chalíla vypátral a zabil, nezastaví se před ničím.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

The Lion , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lev. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

zd0981
26.12.2023 3 z 5

Ještě jsem ani pořádně nezačal číst a hned narazím na tohle:
"Další zábava už Chalílovi nekynula a dál už proto piloval rychle."
Pane překladateli Bakiči, ten arabský lidumil pracoval s řeznickou pilkou, tudíž řezal.
Pilujeme pilníkem...

ThomasRuhe
27.12.2021 3 z 5

Lev je volné pokračování Hry se lvem. Asad Chalíl se vrací aby se pomstil. Opět se to dobře čte, navíc John Corey je sekáč co nešetří vtipem ve všech situacích. No a Chalíl ten je odhodlaný ke všemu.. z toho čouhala pořádná zápletka...
Přesto bych Hru se lvem hodnotil jako o chlup zdařilejší, nežli tenhle díl. To úplně není kritika, ale takový je můj prvotní pocit. Jinak hodnocení bych viděl tak na lepší trojku. 70%.


momo01
20.08.2021 1 z 5

Příběh s naprosto předvídatelným dějem, minimem napětí (přesto s množstvím brutálních detailů) a prototypem hlavního hrdiny, jehož sarkastické repliky, ukecanost a vulgarita mi lezly na nervy. Opravdu si myslím, že v současných thrillerech se už to s těmi machry porušujícími pravidla tak přehnalo, že je čas na přestávku.
Přiznávám, musela jsem hodně přeskakovat a asi bych knihu odložila před dočtením, ale byl to dárek a hlavně doufala jsem, že konec vynahradí mizerný střed - nestalo se tak. Jsem přesvědčená, že stačí přečíst prvních dvacet kapitol a pak poslední dvě a čtenář skoro nic nepozná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lev v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených72x
v Doporučených5x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x