Nevinný klient přehled

Nevinný klient https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396500/bmid_nevinny-klient-RNp-396500.jpg 4 90 90

Joe Dillard série

1. díl

KDYŽ SE VYTRATÍ HRANICE MEZI LŽÍ A PRAVDOU… V motelovém pokoji v Tennessee někdo ubodá kazatele k smrti. Policie z tohoto činu obviní Angel, servírku ze striptýzového klubu. Obhájce Joe Dillard už má plné zuby zastupování lidí, o jejichž vině nemá nejmenší pochybnosti. Setkání se zranitelnou Angel, jejíž obvinění stojí pouze na nepřímých důkazech, ho však přesvědčí, že by nebyla takového činu schopna. S čím ale Dillard nepočítal, jsou další osoby, které do tohoto neuvěřitelného případu postupně vstupují – od pomstychtivého detektiva přes syna oběti, který chce pomstít otcovu smrt, až po Dillardovu duševně nemocnou sestru. Právě kvůli nim přestane být zřetelná hranice mezi vinou a nevinou, mezi nepředstavitelnou lží a neuvěřitelnou pravdou… _____ „Pratt dokonale vykreslil protagonisty svého příběhu, zvláště pak silné jižanské ženy, které se v této brilantně napsané prvotině sice tváří zranitelně, ale se světem ovládaným muži bojují o to urputněji.“ – Publisher’s Weekly „Vidím v tom Scotta Turowa a Johna Grishama ... Úvodní kapitola je asi to nejpůsobivější, co jsem za posledních deset let četl.“ – Ken Bruen... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

An Innocent Client , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevinný klient. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Paris2000
28.10.2022 3 z 5

Kniha se mi četla dobře ale čekala jsem od ní trochu něco víc.

alzbeta4340
23.08.2022 4 z 5

Joe pracuje jako soudem určený obhájce a jeho klienti, i když tvrdí opak, jsou bez výjimky vinni. A Joe jako skvělý právník a obhájce jim často pomůže ke snížení trestu nebo zastavení stíhání. Těch popsaných případů je hodně, Joe bere svoji práci hodně věcně, přesto je už unavený a chce změnit zaměstnání. Nechá se přemluvit k poslední obhajobě případu servírky Angel, protože i on sám skutečně uvěří, že je nevinná. Docela netradiční je atmosféra této detektivky. Žádné zvláštní napětí, spíše suchý popis děje, kde ale nechybí určitý náznak humoru. Musela jsem se chvíli začítat, ale nakonec to nebylo vůbec špatné.


moudivlacek
09.12.2021 4 z 5

Skvělá ukázka práce amerického obhájce Joea, který sní v pracovním životě o jednom jediném skutečně nevinném klientovi. Joe má moc hodnou ženu i děti, ale dostává od soudu přidělené případy, kdy klientům hrozí za jejich hrozné činy trest smrti. Práce Joea je klientům pomoci k osvobození nebo alespoň k co nejmírnějšímu trestu. Čím je Joe víc k "důchodu", tím těch lží a podvodů a úhybných manévrů má dost.
Joea jsem si oblíbila a jeho příběh užila. Joe v knize říká, že prostě jen nutí policii odvést svou práci pořádně, pak by on neměl u soudu nikdy šanci... Sice to je "jeho" názor, ale možná na tom něco bude.
Vychutnejte si příběh z trestního práva a soudnictví v Americe - stejně jako já.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Když se vytratí hranice mezi lží a pravdou…

06.11.2019


Knižní novinky (43. týden)

20.10.2019


Mystery Press - ediční plán podzim / zima 2019

17.09.2019

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nevinný klient v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených111x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených5x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

thrillery advokacie krimi právníci

Autorovy knížky

Scott Pratt
americká, 1956 - 2018
2019  80%Nevinný klient