Jeskyně Aspergerů přehled

Jeskyně Aspergerů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464102/bmid_jeskyne-aspergeru-HdC-464102.png 4 32 32

S Aspergerovým syndromem se potýká celý život, přestože jí byl diagnostikován až ve 22 letech. Vystudovaná zdravotní sestra v knize popisuje, jak diagnózu získala i složitý přechod do dospělého života, který následoval. Příběhy vycházejí z jejích vlastních vzpomínek a zážitků, ale jsou napsané tak, aby Aspergerův syndrom i jeho projevy lépe pochopili učitelé, rodiče, kamarádi i kdokoli další, kdo se s ním setká. Lidé s touto diagnózou totiž nejsou nebezpeční, šílení, ale ani nemusejí být geniální. Jsou jen trochu specifičtí – a v knize se dočtete proč.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeskyně Aspergerů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Terka1975
01.09.2023 4 z 5

Průvodce životními situace ženy na autistickém spektru... pokud někoho takového znáte, tak doporučuji k přečtení.

sgjoli
10.07.2022

Nehodnotím hvězdami, protože vlastně ani nevím, jak přesně bych to hodnocení měla uchopit.
Každopádně jsem ráda, že se mi tato kniha dostala do rukou, protože jsem tu objevila nové skutečnosti, které jsem o AS nevěděla.
Rozhodně nečekejte odbornou publikaci na téma Aspergerova syndromu. Tím tato kniha určitě není a ani si na to nehraje. Jedná se o osobní zápisky a postřehy ženy, které AS byl diagnostikován až v dospělém věku. Zobrazuje se zde, jakou roli tato diagnóza hraje v autorčině životě a jak to ten život ovlivňuje. Záměrně autorka zdůrazňuje, že se jedná o její zkušenosti a její pohled, který nutně nemusí platit na 100 % u všech, kteří s tímto syndromem žijí.
Kniha je dělena přehledně do kapitol, které jsou většinou poměrně dost krátké. Byť by mohla autorka jít možná trochu více do hloubky, respektuji fakt, že sepsání této knihy mohlo být v jistém ohledu náročné - přeci jen jde o niterné odhalování sebe sama. Nečekejte však ponory do detailů, kniha na mne působila spíše dojmem jakéhosi obecnějšího shrnutí, co všechno může Asperger v životě člověka ovlivnit.
Pokud je AS téma, s nímž máte v literatuře již nějaké zkušenosti, nejsem si jista, do jaké míry vám tato kniha může něco předat, protože vám řada informací bude již asi známa. Ale pokud se s tímto tématem setkáváte prvně, možná vám to dá víc.


andrea0221
14.06.2022 5 z 5

Já dám plný počet, mám doma dceru, které AS zjistili taky až v 21 letech, má jen mírnou formu, přesto ji to dělalo v běžném životě problémy a nevěděla proč, nebyla divná, jen nesnáší hluk, velký kolektiv, pláč dětí, nepotřebovala se účastnit holčičích blbostí, problém při pohovorech o nové zaměstnání, díky tomu zjištěna vyšší inteligence, když byla diagnostikována, tak jsme my jako rodiče ledacos pochopili a přestali řešit, vztahy se zlepšily. Takže za mne přečíst si tuto knížku taky hodně dalo i když jak říkám, dcera běžný život zvládá naprosto v pohodě a spousty problémů, které má autorka ona nemá.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (24. týden)

13.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jeskyně Aspergerů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených41x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených1x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit7x