Jenom nestvůra přehled

Jenom nestvůra https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505020/bmid_jenom-nestvura-sDu-505020.png 4 303 303

Jenom nestvůra série

1. díl >

Mělo to být dokonalé léto. Šestnáctiletou Joann pošlou do Londýna, aby tam strávila prázdniny s výstřední rodinou své zesnulé matky. Podaří se jí získat práci, která ji hrozně baví, a když ji ještě fakt pěkný kolega Nick pozve na rande, jako by se jí splnily všechny sny. Ale brzy zjistí pravdu. Její rodina není jen výstřední: jsou to nestvůry s děsivými skrytými schopnostmi. A Nick není jen pěkný kluk - je to legendární lovec nestvůr, který udělá cokoli pro to, aby je všechny povraždil. V boji s Nickem je Joan nucena spojit síly s krásným a nemilosrdným Aaronem Oliverem, dědicem jiného rodu nestvůr, který nesnáší její rodinu. Aby zachránila sebe a svou rodinu, bude muset přijmout svou pravou podstatu, to, že je sama nestvůrou. Protože v tomhle příběhu není Joan hrdinkou.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Only a Monster , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jenom nestvůra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (82)

Ejmy30
21.05.2024 4 z 5

Podle popisků a recenzí jsem čekala úplně něco jiného, kniha mě ale velmi příjemně překvapila.
Hned po prvních pár stránkách se příběh naplno rozjede a my už od padesáté stránky jen čekáme, jak to dopadne.
Jenom nestvůra je zajímavá hlavně tím, že nabízí příběh z pohledu záporáka a ukazuje, že i hrdina někdy není stoprocentní dobrák a že i nestvůry někdy udělají něco dobrého.
Kniha mi připomínala několik jiných podobných knih, takže jsem se při čtení bavila a jsem zvědavá, co se Joan přihodí v druhém díle.

Ancees
23.04.2024

Z počátku jsem byla z příběhu na vážkách… Děj byl lehce rozvleklý a já byla zmatená z událostí, které nastaly. Postupem času se začala objevovat jak romantická linka, tak napětí… Událostí začalo přibývat a příběh se nám rozvinul. Dozvěděli jsme se důvody některých činů, i pocity našich hlavních hrdinů. Tak jak mi hlavní hrdinka prvně nesedla, ke konci jsem si ji zamilovala. Musela se rozhodnout a bojovat za to, co je pro ni důležité. Bojovat s okolnostmi, které nečekala a podkopávají jí nohy i dosavadní činy. Musím říct, že mě opravdu zajímá druhý díl a s napětím očekávám, co se našim hlavním hrdinům stane. Všichni někdy totiž můžeme litovat toho, co jsme udělali… I toho, co nás k tomu vedlo…

Za knihu mnohokrát děkuji @humbook_blogeri


Wajny
12.04.2024 5 z 5

Jenom nestvůra má jedno velké plus a to, že je nesmírně poutavě napsaná, takže ji odpustíte i malé nedokonalosti. Na začátku nečekejte žádné okecávky, autorka vás hned vhodí do děje a vy máte po chvilce čtení pocit, že už kniha musí končit, protože jedna akce střídá další a vy si neumíte představit, že to nějaká další předčí.
V knize je skvělé prostředí Londýna, který máte možnost vidět v různých časových rovinách a všudypřítomná temná atmosféra je skvělá. Cestování časem je velmi originální a líbí se mi, že si autorka dala záležet a má vše promyšlené do nejmenších detailů. Bavili mě i soupeřící klany, hlavně jejich různorodé schopnosti a neustálá nevraživost.
Hlavní postava Joan byla do tohoto světa vhozena stejně jako my, takže máme možnost sledovat s ní, jak skočí poprvé časem a co vše se o nestvůřím životě dozví. Líbí se mi, jak se pere s pocitem, že je nestvůra a zároveň ji to těší, protože ji cestování časem velmi láká. Je velmi tvrdohlavá a vždy se snaží jít proti všemu, co ji kdo řekne a trvá si na svých tvrzeních, které jsou velmi naivní a poháněné nadějí . Co mi trochu vadilo, je "syndrom" superhrdinky, kdy ji jde ihned vše od ruky a nedojde k žádnému velkému problému.
Líbí se mi, že o žádné postavě nemůžeme s přesností říct, zda je dobrá či špatná. Právě tyhle morální rozpory dělají knihu velmi zajímavou. Nick, i přestože je prezentován jako hrdina, v některých situacích vůbec tak nepůsobí a jeho činy jsou velmi rozporuplné.
A Aaron typický zhýčkaný kluk se kterým to, ale nebude tak špatné, protože pod tou slupkou má i srdce.
Romantická linka je velmi nevýrazná, ale to mi vůbec nevadilo, protože na ní tady prostě nebylo místo. Milostný trojúhelník je velmi dobře zpracovaný a já jsem #teamaaron a doufám, že s ním v dalších dílech autorka počítá.
Na konci se dočkáme velkého zvratu, který mě překvapil a donutil přemýšlet o tom, jak to sakra bude v dalších dílech.
Co musím ještě vytknout jsou chyby v textu, ale jedna z nich mě opravdu hodně pobavila..."Mohla by vycestovat do regentské éry. Do dob restaurace. Do Římské říše.....".

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jenom nestvůra v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených355x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených23x
v Knihotéce239x
v Chystám se číst343x
v Chci si koupit125x
v dalších seznamech8x