Jedno sto skořápek přehled

Jedno sto skořápek
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500490/bmid_jedno-sto-skorapek-Ba8-500490.jpg 4 23 23

Mít v lednici kousek z každého hosta včerejší hostiny… Nebo přemýšlet, jaký převlek na halloweenské koledování zvolit, když jste vlastně zombie… Nebo se dohadovat s šéfem, zda si vzít dovolenou, a následně zjistit, že jste vlastně vy ten šéf… Normálka! V drabblích, neboli povídkách o max. sto slovech, se může stát naprosto cokoliv. Maličká knížka z pera Pavla Skořepy je doprovázena úžasnými ilustracemi Danici Pružincové a přinese vám mnoho zábavy, napětí, překvapení a možná i znechucení.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jedno sto skořápek. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (11)

PosPol
07.05.2024 4 z 5

Jedno sto skořápek od Pavel Skořepa je drabble - povídka o maximálně 100 slovech. Povídek je taky 100. Zkrátka dokonalá harmonie. A já si to zamilovala! Knížečka do kapsy, kterou si můžete vzít do MHD a kinklajíc se na tyči v záplavě zpocených, smradlavých těl si můžete přečíst o zbytcích hostů včerejší hostiny v lednici. Připotácejíc se zcela grogy z práce si můžete přečíst o tom, jaký kostým si na Halloween asi tak má vzít zombie? V existenční krizi přemýšlíc na Nuseláku zjistit, že i strážný anděl vás může nasrat, leč vadí to, když život zachráněn jest?

Nedoporučuji tedy číst když čekáte na České dráhy, nebo až se manžel vyhrabe z ranního rituálu na WC. Zbytecně byste vdechli všech sto povídek naráz a to by byla obrovská škoda! Četla jsem ji dva dny a snad u každé povídky mě napadl někdo, komu bych ji mohla poslat a koho by pobavila. Takže přidávám i pár mých top povídek.

Jak už to tak s humorem bývá, jeho hranice jsou nekonečné jako díly Ulice a je tedy jasné, že se mi nelíbilo všech sto povídek. Některé byly naprosto perfektní, takový Betlém je top, obzvláště pro někoho, kdo se s bratrem mydlil celé dětství. Některé povídky jsou průměrné a některé i nudné. Ale to je na souboru povídek právě to nejlepší. Jak to říkal ten Forest Gump - Sto skořápek je jako bonboniéra. Nikdy nevíš, jakou povídku si vytáhneš!

Zkrátka moc příjemné překvapení, které hodnotím 4/5* a rozhodně doporučuji tento kousek zapsat na váš nekonečný TBR seznam! Ideálně knihu koupit a vystavit si ji doma s vědomím, že ji stejně nikdy nestihnete přečíst. Děkuji nakladatelství Canc za poskytnutí knihy.

ctenar2846
29.11.2023 5 z 5

Jednoduše geniální! Nechápu jak tohle autor dokáže stvořit. Jak v těch několika málo větách zprostředkuje takový příběh? Tolik zajímavých a různorodých nápadů. Smekám.


iceVS
17.10.2023 5 z 5

Boží.
Teda spíš ďábelský :-D

Naprosto lahodící mému aktuálnímu duševnímu roz(po)ložení...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jedno sto skořápek v seznamech

v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

české povídky české horory

Autorovy další knížky

Pavel Skořepa
česká, 1983
2021  64%Zlověsti
2022  85%Jedno sto skořápek
2023  82%Sto skořápek podruhé
Skrýt reklamy