Jantarové kukátko přehled

Jantarové kukátko https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470553/bmid_jantarove-kukatko-0kY-470553.png 4 738 738

Ve třetím dílu fantasy trilogie musí Will nejprve najít Lyru, kterou její matka, krásná paní Coulterová, drží omámenou v odlehlé jeskyni. Jejich společná cesta je pak vede do říše mrtvých, kde se oba setkávají se svými blízkými. Bitva na nebesích vrcholí a Lyra bezděky naplňuje úlohu, k níž byla předurčena. Pak ale ji i Willa čeká nejtěžší rozhodnutí ze všech.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Amber Spyglass , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jantarové kukátko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (77)

bookemma
09.08.2023 4 z 5

Od prvního dílu až po poslední je to stále menší pohádka, ale analogie, která se dá vztáhnout i na "náš" svět - hloupost se pere s moudrostí, je jen jeden nařizovatel, a poslouchat ho je nutné - však to vede k všeobecnému blahu. Těžko se mi loučí, ale je třeba přestat, když je čas.

Debbra
25.07.2023 4 z 5

Za mě je tento poslední díl povedený. Téma jako je náboženství, církev a tomu podobné mi zrovna blízké není takže chvíli trvalo, než jsem se do toho dostala, ale nijak mě to od příběhu neodradilo. Velkou radost mi udělalo, že se tu znovu objevil Lee Scoresby a Iorek Birnison.


Alvari
17.02.2023 3 z 5

Závěr Jeho temných esencí byl bohužel po dvou dobrých knížkách podstatně slabší. Četl se sice pořád hezky, ale bylo tam dle mého až příliš mnoho rozvleklých pasáží, kdy se toho dělo vlastně bolestně málo. Také mi přišlo, že tam bylo až příliš mnoho nedotažených věcí, které nakonec ústily ve zmatené závěry nebo nelogičnosti, jen abychom se dobrali toho konce, kterého se nám dostalo. Je to trošku škoda, protože Pullman budoval v prvních dvou dílech krásný svět, ale nakonec to bylo jako mazat kus másla na příliš velký krajíc chleba. Dojem z celé série mi to ale vyloženě nezkazilo a i přesto, že to je čtení pro mladší čtenáře, jsem v celkovém hodnocení s Jeho temnými esencemi spokojený.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (20. týden)

16.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2001 - British Book Awards (British Children's Book of the Year)
2001 - Costa Book Awards (Children's Book Award)


Kniha Jantarové kukátko v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 214x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených70x
v Knihotéce374x
v Chystám se číst249x
v Chci si koupit92x
v dalších seznamech14x