Jágr, legenda přehled

Jágr, legenda https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482769/bmid_jagr-legenda-ZI4-482769.jpg 4 32 32

„Já jsem jednou řekl, že chci bejt nejlepší na světě, a já na tom pořád trvám,“ prohlásil ve svých dvaceti letech Jaromír Jágr. Povedlo se mu to? Kdy? A jak? Podobné otázky si kladou hokejoví komentátoři Andy a Dave nad obrazy ze života jednoho z nejúspěšnějších hokejistů historie. Ty ukazují Jaromírovo dětství na Kladně, jeho boje za českou reprezentaci včetně olympijského triumfu v Naganu či vzestup v NHL, nejsledovanější lize světa, na jejíchž kluzištích se tou dobou proháněly legendy jako Wayne Gretzky či Mario Lemieux. Právě Mario se v tomto vyprávění proměňuje z Jaromírova vzoru ve spoluhráče z pittsburských Penguins, s nímž postupně vytváří jednu z nejlepších útočných dvojic NHL… Dostojí Jaromír očekávání, když má Maria zastoupit? A vymění ho Mario, když se stane majitelem krachujícího Pittsburghu? A jak mu při tom všem pomůže víra v nadpřirozené síly? Komiks Jágr, Legenda je na jedné straně příběhem legendárního hokejisty od jeho narození až po konec angažmá v Pittsburghu, ale také akčním vyprávěním o rytíři, který nosí místo brnění hokejovou výzbroj a jeho cesta nevede za svatým grálem, ale Stanley Cupem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jágr, legenda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

kamibe
13.01.2024

Považuji tuhle knihu za hodně dobrý komiks, přečetla jsem všechno, ale mnoha výrazům nerozuměla, neboť hokej není zrovna moje záliba. Je to však záliba a velký koníček v rodině mého syna, jehož oba synové už hokej hrají a ten starší je hodně šikovný. Jsem ráda, že takto sportují, i když je to stojí hodně peněz. Není to čtenářská rodina jako jejich babička, ale tuhle knihu jsem jim nadělila k Vánocům a myslím, že už jen ty precizně pojaté herní situace na obrázcích budou kluky bavit.

Nezletilci
24.03.2023 5 z 5

Takto hodnotí komiks Nezletilý kritik Tomáš (11 let), celou jeho recenzi najdete ve facebookové skupině Nezletilí kritici: "Kniha se mi celkové líbila, píše se v ní o celé kariéře Jaromíra Jágra v NHL. Jsou tam i rozhovory dvou komentátorů: Andyho a Davea, co povídají o jeho zápasech, vztahu k médiím a rivalech. Je to komiks s opravdu hezkými obrázky."


Denny456
31.01.2022 3 z 5

Komiks o Jágrovi. Co více si přát? No trochu propracovanější děj, který není sekaný doplňujícími "rozhovory" a taky trochu lepší kresbu, která je spíše průměrná. A taky trochu pokračování, které nekončí NHL. KHL a česká liga pro autory neexistuje. To je velká škoda. No celkem dost toho vlastně chybí a řada věcí trochu přebývá. Ta snad příště.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jágr, legenda v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x