Jágr, legenda

Jágr, legenda https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482769/bmid_jagr-legenda-ZI4-482769.jpg 4 31 6

„Já jsem jednou řekl, že chci bejt nejlepší na světě, a já na tom pořád trvám,“ prohlásil ve svých dvaceti letech Jaromír Jágr. Povedlo se mu to? Kdy? A jak? Podobné otázky si kladou hokejoví komentátoři Andy a Dave nad obrazy ze života jednoho z nejúspěšnějších hokejistů historie. Ty ukazují Jaromírovo dětství na Kladně, jeho boje za českou reprezentaci včetně olympijského triumfu v Naganu či vzestup v NHL, nejsledovanější lize světa, na jejíchž kluzištích se tou dobou proháněly legendy jako Wayne Gretzky či Mario Lemieux. Právě Mario se v tomto vyprávění proměňuje z Jaromírova vzoru ve spoluhráče z pittsburských Penguins, s nímž postupně vytváří jednu z nejlepších útočných dvojic NHL… Dostojí Jaromír očekávání, když má Maria zastoupit? A vymění ho Mario, když se stane majitelem krachujícího Pittsburghu? A jak mu při tom všem pomůže víra v nadpřirozené síly? Komiks Jágr, Legenda je na jedné straně příběhem legendárního hokejisty od jeho narození až po konec angažmá v Pittsburghu, ale také akčním vyprávěním o rytíři, který nosí místo brnění hokejovou výzbroj a jeho cesta nevede za svatým grálem, ale Stanley Cupem.... celý text

Přidat komentář

kamibe
13.01.2024

Považuji tuhle knihu za hodně dobrý komiks, přečetla jsem všechno, ale mnoha výrazům nerozuměla, neboť hokej není zrovna moje záliba. Je to však záliba a velký koníček v rodině mého syna, jehož oba synové už hokej hrají a ten starší je hodně šikovný. Jsem ráda, že takto sportují, i když je to stojí hodně peněz. Není to čtenářská rodina jako jejich babička, ale tuhle knihu jsem jim nadělila k Vánocům a myslím, že už jen ty precizně pojaté herní situace na obrázcích budou kluky bavit.

Nezletilci
24.03.2023 5 z 5

Takto hodnotí komiks Nezletilý kritik Tomáš (11 let), celou jeho recenzi najdete ve facebookové skupině Nezletilí kritici: "Kniha se mi celkové líbila, píše se v ní o celé kariéře Jaromíra Jágra v NHL. Jsou tam i rozhovory dvou komentátorů: Andyho a Davea, co povídají o jeho zápasech, vztahu k médiím a rivalech. Je to komiks s opravdu hezkými obrázky."


Denny456
31.01.2022 3 z 5

Komiks o Jágrovi. Co více si přát? No trochu propracovanější děj, který není sekaný doplňujícími "rozhovory" a taky trochu lepší kresbu, která je spíše průměrná. A taky trochu pokračování, které nekončí NHL. KHL a česká liga pro autory neexistuje. To je velká škoda. No celkem dost toho vlastně chybí a řada věcí trochu přebývá. Ta snad příště.

MiroslavKutík
10.01.2022 5 z 5

Kniha je moc krásně provedena a líbila se mi.
I když se hokeji moc nevěnují a neznám moc jména hokejistů tak i přesto jsem rád že knihu jsem si přečetl.
Dozvěděl jsem se něco nového.

GoodGames
24.11.2021 4 z 5

Pred čítaním som nemal nijak extra zmapovanú Jágrovu kariéru a hokej u mňa tiež nie je športom číslo jedna, no aj napriek tomu ma komiks bavil. Ak ste fanúšikom hokeja a Jaromíra Jágra, určite má komiks u vás veľkú šancu zaujať. Potešiť však môže aj vtedy, ak máte radi netradičné biografie alebo hľadáte zaujímavú domácu tvorbu s peknou vizuálnou stránkou.

anetka.repova
17.11.2021 5 z 5

No tak, Jarda, to je zkrátka legenda. Nová kniha v komiksovém provedení, doplněná rozhovorem mezi komentátory. Bylo to poučné, vtipné a milé a stručné. Dozvěděla jsem se i něco nového.