Ikona přehled

Ikona https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375848/bmid_ikona-afx-375848.jpg 4 472 472

Rusko, rok 1999… svět plný extrémů: cena chleba se vyšplhala na neuvěřitelný milion rublů a sociální struktury praskají pod náporem hyperinflace, chaosu, korupce a zločinnosti. Igor Komarov, charismatický vůdce jedné pravicové strany, slibuje zbídačelému národu nápravu. Postupně se z něj stává idol – ikona, kterou zdeptaní Rusové potřebují, aby se jí mohli klanět. Jenže pak z jeho stolu zmizí dokument a těm, kdo si jej na Západě přečtou, se z něj roztřesou ruce. Je-li Černý manifest pravý, pak Igor Komarov není spasitel Ruska, ale zrůda v lidské podobě. Oficiálně nemůže Západ dělat nic, ale přesto se rozhodne zabránit katastrofě. Pod starobylými zdmi Kremlu se začíná odehrávat gigantický zápas…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Icon , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ikona. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (61)

derminator
07.02.2024 5 z 5

Forsytha mám rád, tato kniha nám v této těžké době hodně poví o historii Ruska a proto považuji Forsytha jako mistra oboru v těchto románech kde vše moc pěkně rozvede. Kniha čtiva, skvělý zaporak i kladas. Doporučuji a jak už zde někdo psal je to možná nejlepší roman autora 100%.

PitoR
10.01.2024 5 z 5

Čierny manifest!
„Bože milostivý, prosím ťa, daj, aby to bol falzifikát. Lebo ak nie je, príde na nás veľké a čierne zlo!“

Keď sa na Západ dostane jeden prísne tajný dokument, nazvaný Čierny manifest, pohlavári z americkej CIA i britskej SIS sú zhrození z toho, čo za netvor sa v Rusku na prelome milénia derie k moci. Dávajú však od toho ruky preč, ale tajná Lincolnova rada, čo je finančne nezávislá americko-britská skupina, sa rozhodne zabrániť novodobej ruskej ikone dostať sa k moci.

„Viem, čo je to vlastenectvo. Videl som ľudí, čo zaň prelievali krv. Ten chlap je fašista, či je to Nemec alebo Rus.“

Ďalší z rady výborných špionážnych príbehov od majstra tohto žánru, ktorý opäť spojil fikciu so skutočnosťou. Tu si napr. „zahral“ ozajstný sovietsky špión v radoch CIA a Ikona (originál z roku 1996) ani dnes nestratila nič na svojej príťažlivosti.

„Dobrí víťazia!“

Mám rád tieto špionážne príbehy. Výborná oddychovka, plná napätia i nečakaných zvratov, ktorá čitateľa zavedie aj do čias studenej vojny. Pri tomto titule som využil ponuku knižnice a román si prečítal v skrátenej verzii. U mňa maximálna spokojnosť.


borsalino_csfd
03.01.2024 5 z 5

Knihu Ikona jsem otevřel v podstatě hned po dočtení knihy Spis Odessa, která mě dostala. Najednou byla v tomto porovnání kniha Ikona rozvláčná, spousty postav a začal jsem si říkat, že se některé knížky i takovým autorům jako FF občas nevyvedou. Za půlkou kniha začíná nabírat na tempu. Teď je půlnoc, žena, děti, pes už dávno spí a já nemohl odložit knížku na poličku a jít chrupat a musel knížku dočíst. FF mě znovu dostal a tento milý zážitek přeji všem čtenářům.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (23.4. - 6.5.)

23.04.2018


Citáty z knihy (1)

V téhle zemi nebude žádný jiný car než já, a až já budu vládnout, tak poznají, co je to disciplína, až jim bude připadat, že Ivan Hrozný byl matka sedmibolestná.


Kniha Ikona v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených739x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených49x
v Knihotéce297x
v Chystám se číst101x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech3x