Hříšník přehled

Hříšník https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396684/bmid_hrisnik-Uzv-396684.jpg 4 358 358

Hřbitovní královna série

< 5. díl >

Amelia Grayová je povoláním restaurátorka opuštěných hřbitovů, ale poslední dobou se její vnímavost vůči nadpřirozeným jevům začíná nečekaně rozvíjet. Zpočátku jen viděla duchy, pak začala provázet mrtvé na onen svět, ale nyní má za úkol pátrat po ztracených duších. Jinak jí totiž mrtví nedají pokoj. Na hřbitově Sedm bran Amelia objeví v klecovém hrobě tělo mladé ženy – a jejího vraha může odhalit jedině ona. Ráda by důvěřovala pohlednému detektivu Kendrickovi, který je rovněž nadán schopností vidět duchy. Ale má pocit, že s jejími myšlenkami kdosi manipuluje. Kde jsou vlastně hranice reality? A kdy se známý člověk promění v démona?... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Sinner , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hříšník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (74)

Veromika
12.04.2024 5 z 5

Dalšá rereading. Prve jsem knihu hodnotila pěti hvězdičkami, ale nyní dávám 3,5. Do knihy jsem se často musela nutit, občas jsem si po sto stránkách řekla, jestli jsem je vůbec četla. Je zde podobný problém jako u předchozích dílů, že děj nějak plyne, a pak na deseti stránkách rozuzlení a konec, jistě i ten konec měl nějaký potenciál, se kterým šlo ještě pracovat a některé věci dovysvětlit.

Kee
20.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Jeden z lepších příspěvků do série, ačkoliv kdyby mi to databáze dovolila, dala bych přesně 3,5 hvězdy. Námět a příběh mají obrovský potenciál, bohužel však není zpracovaný a využitý tak dobře, jak bych si představovala.

Autorka evidentně neumí pracovat s dynamikou příběhu, jelikož toto je její pátá kniha a mě dost mrzí, že příběh dlouho buduje, aby vše vyřešila doslova na posledních patnácti stránkách. Přitom má v rukávu silné karty - prostředí, nadpřirozené prvky (tentokrát přitvrdila a jsou mnohem temnější), dostatečně zajímavou záhadu, jejíž rozluštění mě zajímalo - i postavy jsou poměrně dobré, především detektiv Kendrick je celkem zapamatovatelný charakter. Taktéž k hlavní hrdince Amélii jsem si v této knize konečně našla cestu.

Z vyvrcholení mám smíšené pocity, vzhledem k tomu, jakou práci si autorka dala s vykreslením charakteru Kendricka. Rozumím, že chtěla zdůraznit, že jeho tělo poté obývala jiná duše, ale zároveň mi přišlo škoda tuto postavu zahodit. Co cením je, že se autorka nepustila (aspoň zatím) na dráhu milostného trojúhelníku, ale říkám si, že Amélie měla s Kendrickem v jedné knize víc chemie, než s Devlinem za celou dobu. Toť můj osobní pocit.


mischamys98
16.01.2024 3 z 5

Zatímco předchozí díl byl za mě propadák, tady jsem si trochu spravila chuť. Příběh byl místy dost temný a napínavý. Jen mi vadily často se opakující myšlenky.
Kupodivu mě potěšilo, že se v knize moc nevyskytuje Devlin... u předchozí knihy jsem nějak přestala být jeho fanynkou. :D
A "odhalení záporáka" mě trochu zklamalo, doufala jsem v někoho jiného.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (49. týden)

03.12.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hříšník v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených497x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených29x
v Knihotéce289x
v Chystám se číst170x
v Chci si koupit51x
v dalších seznamech6x

Štítky knihy

duchové a přízraky hřbitovy

Autorovy další knížky

Amanda Stevens
americká, 1977
2012  85%Okřídlená duše
2013  88%Království
2020  87%Probuzení
2014  85%Prorok
2018  87%Návštěvnice