Hologram pro krále přehled

Hologram pro krále
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338936/mid_hologram-pro-krale-dZF-338936.png 4 48 48

Příběh o nesnázích muže středního věku, kterého zasáhla jak osobní, tak ekonomická krize, ale on se jí rozhodne čelit. Co všechno se může stát během nekonečného čekání na arabského krále? Náš svět se mění a každý se v něm musí znovu najít.

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Plus
Originální název:

A Hologram for the King


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hologram pro krále. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

petrarka72
21.05.2023 4 z 5

Zhltla jsem tuhle jednohubku na posezení. Je to nekomfortní čtení - první třetina mě jednoznačně odkazovala na Kafkův Zámek, později mi Alanovo pinožení se po poušti a Alanův život, který začal v časech výroby a posunul se do doby postprodejní (jak ponižující, dělat v druhé polovině života v jednom kuse předskokana Číňanům...), přivodil lehkou depresi. Přitom mi spousta emocí i myšlenek něco připomínala - a kromě toho, ten příběh se mi při vší tíživosti a tu a tam i trapnosti četl výborně.

IvaKo
14.03.2023 3 z 5

Knihu jsem si vybrala kvůli žluté obálce do letošní výzvy. Příběh padesátníka prožívajícího osobní a profesní krizi uprostřed arabské pouště je sice poměrně čtivý, ale kromě arabských reálií víceméně nudný.


freejazz
02.03.2022 3 z 5

stal som sa obeťou zhluku nepotrebných informácií. vlastne neviem, prečo som túto knihu neodložil po prvých stranách - čiže písať autor vie. aj udržiavať pozornosť čitateľa. ale na čo to všetko? trochu reálií z arabského sveta? nechystám sa tam, nič mi to nehovorí, je to pre mňa veľmi vzdialená kultúra. prevaha až valcovanie sveta Číňanmi? na to nepotrebujem knihu, na to stačí otvoriť hociktorý spravodajský portál. a že si za to môže zhýčkaná a do seba zahľadená euroatlantická kultúra? to tiež nie je nič nové.
takže fakt neviem, čo mi táto kniha priniesla alebo mala priniesť. azda som mal súcitiť s vädnúcim päťdesiatnikom, rochniacim sa v megaprieseroch, z ktorých bol erektylne disfunkčný? to je predsa život takmer každého druhého človeka na sklonku stredného veku, kedysi starca nad hrobom.
čiže čo?
len zopakujem, čo som si prečítal nižšie - navnadený Kruhom som sa pustil do čítania, ale nebolo to ono. idem si napraviť chuť niečím iným...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hologram pro krále v seznamech

v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě7x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit6x