Historie o doktoru Faustovi přehled

Historie o doktoru Faustovi https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430914/bmid_historie-o-doktoru-faustovi-7iE-430914.jpg 4 8 8

Historie o Doktoru Faustovi, slavném černokněžníku, čili, Vypsání jeho života, skutkův i přehrozného do pekelné propasti uvržení. Písmem A. Haase. Tištěno švabachem.

Romány Literatura česká
Vydáno: , Ignác Herrmann
Originální název:

Historie o doktoru Faustovi, slavném černokněžníku


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Historie o doktoru Faustovi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Česneksmedem
14.01.2024 5 z 5

Zjistil jsem, že Faust zřejmě trpěl klaustrofobií. Klaustrofobie, jak známo, je strach z uzavřených prostor. No a Faust se bál, že bude mít jeho oblíbená hospoda u „Šilhavé žáby“ zavřeno.
Jinak parádní úsměvné čtení. Někdo se i poučí, například kdo byl fámulus (křížovkáři jistě znají) nebo co znamená kalivarda.
Nejprve jsem chtěl dát čtyřku, ale díky parádním rytinám Josefa Mánesa dávám plný počet. Na závěr jedno skotské přísloví: „Raduj se, dokud jsi na živu, mrtvý budeš déle, než je ti milé.“.

Naďa2411
15.12.2023 5 z 5

V aknize, se kterou jsem se již setkala na střední škole, vystupuje Faust, jenž vlastní krví zpečetí svůj osud pekelnému Mefistofelesovi. Po dvacetičtyřech letech užívání se v blahobytu má nastat doba, kdy si pekelník má přijít pro jeho duši. Faust má jedinou prosbu vůči svým studentům ....nastává poslední dvanáctá hodina.....Pěkné, poučné i dnes tak spousta lidí smýšlí pro pár zlaťáčků.


Atanone
07.09.2023 4 z 5

Takové kratochvilné čtení. 4 dávám spíš z nostalgie, ale moc ráda.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Santa Lucia a dalších 2 040 eknih zdarma

29.05.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Historie o doktoru Faustovi v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit1x