Hašek na Lipnici přehled

Hašek na Lipnici
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479352/bmid_hasek-na-lipnici-7FJ-479352.JPG 4 2 2

Autor se vydává do Lipnice po stopách slavného spisovatele Jaroslava Haška. Navštěvuje místa, kde Hašek často pobýval, rozmlouvá s lidmi, jež se s ním setkali a i díky jejich podání udává na správnou míru mnohé historky, jež se o Haškovi tradují. Jednotlivé kapitoly tak popisují a komentují Haškův pobyt na Lipnici takřka den po dni. Druhou část knihy tvoří několik Haškových povídek, jež napsal právě na Lipnici.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hašek na Lipnici. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Ravl
05.01.2020 4 z 5

Jaroslav Hašek poprvé přišel na Lipnici v srpnu 1921, kde také 3.1. 1923 zemřel. Tato kniha celkem podrobně mapuje posledních šestnáct měsíců spisovatelova života. Cenné jistě jsou vzpomínky lidí, kteří se s Haškem znali osobně. Vydání knihy je datováno rokem 1953, tedy třicet let po smrti autora dobrého vojáka Švejka.
Potěší i devět Haškových povídek, které psal právě na Lipnici.

eraserhead
11.05.2011 3 z 5

Další z mnoha knih věnující se Jaroslavu Haškovi. Ač se jí nedá upřít jistý originální přístup, obsah občas je až moc popisný, zabývá se kdejakou prkotinou a snaží se obsáhnout co nejvíce informací (někdy naprosto podružných) o Haškovi. Na druhou stranu jsem se u ní i docela pobavil (historka jak Hašek zaplatil flašinetáři, aby se postavil vedle fary a hrál antiklerikální písně). I přes onu jistou kostrbatost zajímavý pohled na poslední roky Haškova života.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hašek na Lipnici v seznamech

v Přečtených2x
v Doporučených1x
v Knihotéce6x
v Chci si koupit1x