Gabra a Málinka ve městě přehled

Gabra a Málinka ve městě https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405620/bmid_gabra-a-malinka-ve-meste-0Gv-405620.jpg 5 140 140

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Gabra a Málinka ve městě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

veronika4937
10.03.2023 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek z dětství, i dnes se při jejím čtení náramně bavím.

Alma-Nacida
27.12.2020 4 z 5

Uznávám, že hodně z těch čtyř hvězd dělá nostalgie, ale stejně je to tak milá knížka! Kdysi dávno, asi tak před pětačtyřiceti lety, jsem dostala tuhle knížku od jedné moc hodné staré paní, sousedky, která byla bezmála zenovou přebornicí v nelpění na věcech, mimo jiné proto, že prošla několika lágry nacistickými i komunistickými. To jsem tenkrát nevěděla, byla jsem jen věčně nemocná holčička, co se z nudy sama naučila číst. Teď jsem zjistila, že si můžu nejen přečíst tuto kouzelnou knížku znovu, ale dokonce můžu sehnat i další díly. Tak čtu, trochu se usmívám, a vzpomínám na vás, frau T.


haki34
05.12.2020 4 z 5

Knihobudková...milá dětská knížka, která mě našla až v dospělém věku (na Slovensku nebyla tolik rozšířená ;)), ,navíc první díl jsem zatím nepotkala, takže začánám rovnou dvojkou ;)
Příhody Gabry a Málinky pobavily, některé ale také přišly docela na hraně - a pak že dneska jsou děcka sígři - ty Gabřiny výčiny ve škole, záměna peněz a knoflíku..
také mě občas udivovalo , jak se holky chovaly - jelikož začly chodit do primy, předpokládám, že měly kolem 10let ..představa že já v 10letech vyvádím třeba v čekárně u doktora tak jak tyhle 2 uličnice, mi přišla docela přitažená za vlasy...
Celou knížku mi také nebylo jasné, jak staré rodiče holky měly - tatínek v důchodu, ale pořídil si ještě synka...(nehledala jsem v autorčině životopisu ty reálné podklady a data..)
Také bylo zajímavé vrátit se do časů, kdy jedinou informací byly dopisy - tady překvapilo, jak Mackovi nejdříve neochopili narození děťátka - zas tak blbě napsané mi to nepřišlo, a pak teda, že by matka nejstarší dceři neřekla, že je těhotná ??
no, odhlédnouc od toho - milý návrat do valašského dětství v 1.polovině 20.stloletí..kdy ještě bylo bezpečné kopat se v Bečvě a lovit tam ryby...
a vrhám se na další díl....

všechny komentáře

Související novinky (1)

Více než 100 dalších eknih zdarma...

02.12.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Gabra a Málinka ve městě v seznamech

v Přečtených214x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených10x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x