Vzbouřená planeta přehled

Vzbouřená planeta https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41157/vzbourena-planeta-41157.jpg 3 36 36

Fighting fantasy série

< 18. díl >

Nepřátelské arkadianské impérium upevňuje svou vládu nad galaxií.. Vůdci tajné pozemské organizace SAROS vědí, že musí impérium porazit. Všechny své prostředky vynaloží na jediný nebezpečný, téměř šílený úkol – útok na srdce domovské planety okupantů. Ty jsi jejich poslední naděje. Vycvičený ve všech bojových uměních a vyzbrojený laserovým mečem. Musíš nalézt skrytá centra odporu a sestavit kód, který budeš potřebovat ke zničení nepřítele. Jedině Ty stojíš Arkadianskému impériu v cestě k úplné nadvládě nad galaxií.... celý text

Literatura světová Sci-fi Gamebooky
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Rebel Planet , 1985


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzbouřená planeta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

tony6464
28.10.2023 4 z 5

Gamebook se sci-fi tématikou, kde je cílem získat a rozluštit tajný kód s jehož pomocí je následně třeba zničit super-počítač. Je trochu odlišný oproti předchozím a dá pomyslně rozdělit na 4 samostatné části (každá se odehrává na jiné planetě). Největším úskalím je zde obrovské množství odkazů vedoucích rovnou na smrt - těch jsem napočítal neuvěřitelných 45!!! Pozitivní však je, že mnohé z nich se dají odhalit z informací, které jsou poskytnuty v již odehrané části příběhu. Celkově se dle mého jedná o lehce nadprůměrný kousek a příběh se mi líbil.

jiri0330
23.10.2023 4 z 5

Další sci-fi formát. Nejsem úplně jeho příznivcem, ale příběh mě nakonec celkem zaujal. Na stylu je znát, že to psal zase někdo jiný (Robin Waterfield). Užitečné je přečíst si pečlivě úvodní popis úkolu a informace o třech druzích nepřátelské rasy Arkadianů, protože vám pak správné rozhodování na základě těchto znalostí může leckde zachránit krk. Líbí se mi, že si dal autor práci s poetickou řečí jižních Arkadianů, ve které se skrývají nápovědy ke správným rozhodnutím. Bojový systém je stejný jako vždy, ozvláštněný o boj beze zbraně, který je paradoxně v důsledku efektivnější než se světelným mečem (při hodu 6 je protivník rovnou omráčen nebo zabit). Ale nemusí se na tento druh boje vůbec dostat. Hlavní hrdina cestuje mezi pěti planetami, kde sbírá důležité informace o podobě binárního kódu, jenž mu umožní přístup do budovy centrálního počítače, který musí zničit, aby zachránil lidstvo. Velmi oceňuju šifry, které vedou k rozluštění celého 9místneho kódu (jedna indicie se skrývá v pochodové písni, druhá je obrázková - a je to snad poprvé z celé série, kdy obrázek není jen ilustrační, ale skrývá zásadní část klíče k dokončení hry). Obtížnost se postupně zvyšuje: když to vztáhnu na počet úmrtí, tak na 1. planetě Tropos jsem zemřel/neuspěl 2x, na 2. planetě Radix 3x a na drsné 3. planetě Halmuris 13x (velmi častá smrt kvůli špatné odbočce či rozhodnutí, smůle atd.). Na Troposu také skoro všechny cesty vedou k cíli (= vůdci rebelů), na Halmurisu je jen jediná. Při dokončení mise na jedné planetě to úplně svádí si hru "sejvnout", abyste nezačínali stále znovu.
Plusy: Šifry k rozluštění kódu, poetická řeč jižních Arkadianů, styl boje beze zbraně.
Mínusy: Štvalo mě, že někde se správné rozhodnutí nemá vůbec o co opřít (půjdeš vlevo nebo vpravo?) a přitom je fatální. Na některém místě občas nuda (např. v labyrintu pod muzeem).
Zábavnost: 6/10
Obtížnost: 9/10


cziss
31.03.2023 5 z 5

Vynikající sci-fi gamebook s nádechem špionství.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vzbouřená planeta v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených56x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

gamebooky

Autoři knihy

Steve Jackson
britská, 1952
Ian Livingstone
anglická, 1949