Dva měsíce v Lisabonu přehled

Dva měsíce v Lisabonu
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482042/bmid_dva-mesice-v-lisabonu-3KT-482042.jpg 4 56 56

69 kapitol o stovkách míst, pro jejichž návštěvu nejspíš neexistuje žádný vážný důvod, což ale neznamená, že se na nich nebudete cítit skvěle V dubnu 2019 se architekt Adam Gebrian vydal se svou ženou Markétou a tříletým synem Filipem do Lisabonu. Podobně jako z Barcelony, vznikl i z této cesty textový a obrazový záznam. Ani od této knihy ale nečekejte komplexního průvodce městem, jeho architekturou či historií, a už vůbec ne přehledný soupis míst, která byste neměli minout. Dva měsíce v Lisabonu jsou o zážitcích otce a syna, o toulání se městem a pobytu v něm. Adam Gebrian zprostředkovává čtenáři své zkušenosti i dojmy a sdílí s ním schopnost dívat se a pozorovat. Především ale vyzývá čtenáře, aby známá i neznámá místa objevili po svém a právě pro sebe.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dva měsíce v Lisabonu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

sBety
05.02.2024 3 z 5

Všechny knihy o architektuře, které jsem četla mají stejný problém... málo vizuálna. To prostě nejde, když autor chrlí jedno toponymum za druhým. Člověk pak má chuť víc googlit než číst. O to víc bylo fajn, když tu věc, kterou zrovna autor popisuje, můžeme najít na fotce, ideálně hned vedle textu. V návaznosti na to mě lehce namíchlo, že qr kód odkazující na mapu míst je v knize umístěm jako ta úplně poslední věc..

Teď na pozitivní notu: moc mě baví pohled jakým se A. Gebrian dívá na městské prostředí. Považuji ho za extrémně inspirativní. Líbily se mi popisy všedních okamžiků a prožitků s jeho malým synem, z kterého čiší jak hezký mají spolu vztah.

bosorka
31.12.2023 5 z 5

To se mi četlo skvěle. Krátké svižné kapitoly, popis městeské architektury, nalézání a komentování míst, která jsou jím někdy přímo vyhledáná, někdy náhodně nalezená. Dobré i pro rodiče malých dětí, kteří si mohou potvrdit, že dětem kolikrát stačí schody, voda a autíčko v ruce a nebudou se nudit. Bavilo mě procházet se spolu s Adamem Gebrianem a jeho blízkými lisabonskými zákoutími (ač jsem tam ještě nebyla, ale nejspíš se tak vbrzku stane) a úplně v duchu lecčemu přitakávat. Zjistila jsem tak, že v mnohém máme velmi podobný náhled na věc.


buitenlander
10.11.2023 4 z 5

Lisabon jsem prožívala velmi podobně, pobavilo mě, když jsme oba natrefili na stejná místa náhodou :) Nebyla jsem si jistá, jestli mi nebude vadit, že se tolik postřehů soustředilo na cestování nebo prožívání města s malým dítětem, nakonec mě to ale moc nerušilo. Beru to jako městskou architekturu - je fajn vědět nějaká objektivní fakta, ale důležité je i jak se dá prožívat v běžném životě :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

07.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Dva měsíce v Lisabonu v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených4x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech1x