Ducháčkovic rodina – aneb Strašidla mezi námi přehled

Ducháčkovic rodina – aneb Strašidla mezi námi https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224502/bmid_duchackovic-rodina-aneb-strasidla-m-224502.jpg 4 37 37

Ducháčkovic rodina série

1. díl >

Seznamte se s Ducháčkovými! Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich tři neposední potomci, jsou milá strašidla, kterých se rozhodně nemusíte bát. Lidí se sice trošku straní, ale když na to přijde, rádi jim v lecčem pomohou. Nezbedové Simon, Olivie a Bubi jsou samá lumpárna a skopičina, takže o dobrodružství a zábavu nebude nouze. Jaké to bylo, když na Simona přišla duší puberta a začal řádit jako utržený ze řetězu? Jak to dopadlo, když si sourozenci Ducháčkovi vzali do parády strašidelný zámek, který sice sliboval děsivé zážitky, ale byl spíš k smíchu, a nikdo do něj nechodil? Co se stane s televizí, když se na anténě začne houpat rozpustilý duch? Nechte se pozvat do tajemného světa duchů, nudit se rozhodně nebudete!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ducháčkovic rodina – aneb Strašidla mezi námi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Lady.Lucrezia
02.01.2021 3 z 5

Ducháčkovi, to je taková normální duší rodinka. Jejich 3 děti Vás provedou nočními městy, sbíráním mlhy a seznámí Vás se svými přáteli. Dobrá knížka pro malé čtenáře, nebo čtení od rodičů, odrostlejší už nejspíš tolik bavit nebude. Věřím, že ideální věková skupina bude 5-9 let.

DK197
18.08.2020 3 z 5

E-KKNIHA: Pro děti milé. Ale hned zkraje mě zarazilo, jak vlastně onen svět funguje. Celou knížku duchové manipulují s věcmi, ale hned v prvním příběhu nedokáží otevřít ledničku? Asi se někde vloudila chyba. :-) A i na pohádku mi to přišlo až moc předvídatelné, šťastné... A to ani nemluvím o tom, že mi kniha málem utekla, jelikož název ve mně evokoval spojitost s filmem "Ducháček to zařídí", a ne příběhy pro děti o duchách.

Ono to teď vypadá, že se mi knížka vůbec nelíbila. Ale ona není špatná. Milá. Příjemná. Pro děti asi hezká. Ovšem nemůžu se zbavit dojmu, že i v dětské literatuře jsem našla příběhy více dějově zajímavé, které nemají tak nereálně šťastné konce a dialogy nehrají na jistotu známých klišé (tatínek nemůže něco najít a najde to tam, kde říkal, že to určitě není - no kdo by to neznal. Příště bude duch hledat brýle a oni mu určitě řeknou, že je má na nose - haha, něco originálnějšího? Na tu větší originalitu právě čekám. Takže se pustím do dalšího dílu. Jen ze zvědavosti. Třeba vytvořila i něco dalšího stejně zajímavého jako byl Smogul.


Lucissia
21.04.2017 5 z 5

Knížku jsem chtěla přečíst synovi, tak jsem ji nejdřív otestovala na sobě. :-) A příběhy to jsou pěkné, laskavé, mají hlavu a patu. Ale možná je na ně ještě v pěti letech malý, počkáme. Co se mi moc nelíbí, jsou ilustrace, ale zas na druhou stranu, dětem se právě takové líbí. :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ducháčkovic rodina – aneb Strašidla mezi námi v seznamech

v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x