Král koní přehled

Král koní https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327007/mid_kral-koni-5zn-327007.png 4 56 56

DragonRealm série

< 7. díl >

Lanitha, Krále koní, přivedla moc k šílenství a s armádou zlých čarodějů se vrhá do vyhlazovací války. Cabe Bedlam, Gryf a věčný Temný kůň se spojují v boji proti němu – a zjišťují, že jejich skutečným protivníkem je odporný, krutý tvor z jiného světa. Vládce Nicoty je spojencem a pánem koňského krále, a také je to jediná bytost, které se Temný kůň bojí. Netvor, osvobozený po celých věcích zajetí, zotročuje duši Cabeova syna a zamýšlí mučit a potom pohltit celou Dračí říši. Temný kůň, Bedlamovi i draci jsou bezmocní. Svět však má poslední zbraň: záhadnou moc Yssy, napůl lidské dcery Zeleného draka…... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

The Horse King , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Král koní. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Luigi1
28.01.2021 5 z 5

Pěkně se tento díl rojel a bylo to pěkné počteníčko až na ten konec ve kterém se těžko orientoval

Israha
30.09.2020 2 z 5

Jeden z nejslabších Dragonrealmů. Okoukaná zápletka o mocí posedlém králi, který chce dobýt celou říši, nemá co nabídnout, navíc je prezentována spíše v duchu kouzelné, než válečné fantasy - a naplno se ukazuje, že Knaakův koncept magie v Dragonrealmu vůbec nemá žádnou logiku, věci se odehrávají v bláznivém tempu a náhodně, jak se to zrovna autorovi hodí, a to postupem času začne čtenáře unavovat. Nevyšla ani snaha udělat trochu propracovanější charakter z Temného koně. Sice se dozvíme zase něco bližšího o jeho původu, ale jako postava se nevyvíjí, a pořád plní pouze roli oživlé deus ex machiny, kterou musí autor po určitou část děje držet uvězněnou bokem. Je dobře, že Král koní nakonec nebyl epilogem Dragonrealmu, a Knaak se rozhodl napsat ještě několik dalších knih...tohle by to totiž bylo dosti nedůstojné zakončení.


Jirka92333
07.06.2018 3 z 5

Příběh měl pár slabších okamžiků kdy jsem se do čtení nutil. I když mě příběh bavil, tak některé části prostě uspávají. A na závěr nám spisovatel příběh utne tak že jsem měl chvíli pocit že mám špatný výtisk v kterém chybí konec. Přečetl jsem už pár dílů z téhle série ale bohužel musím říct že mi k srdci moc ne přirostla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Král koní v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených128x
v Doporučených5x
v Knihotéce113x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit18x

Autorovy další knížky

Richard A. Knaak
americká, 1961
2003  81%Den draka
2002  75%Dědictví krve
2004  75%Ohnivý drak
2013  75%Stormrage
2003  83%Království stínu