Domeček pro šneka Palmáce přehled

Domeček pro šneka Palmáce
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420202/bmid_domecek-pro-sneka-palmace-yvx-420202.jpg 4 19 19

Kolik toho musí takový šnek překonat a poznat, aby našel domov!? Vydejte se s Palmácem na dlouhou cestu za novým domečkem. Potkáte na ní žabku, berušku, špačka, veverku nebo krtka a mnoho dalších zvířátek. Ti všichni mají nějaké řešení Palmácova trápení. Jaké ale bude to pravé? Ve velkoformátové barevné knize se potkává příběh úspěšné autorky Zuzany Pospíšilové s podmanivými ilustracemi debutující Lucie Velíškové. Bohatě ilustrované pohádkové vyprávění doplňují otázky podporující porozumění textu, jazykové myšlení a rozvoj empatie a emoční inteligence.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Domeček pro šneka Palmáce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

simca9342
24.05.2024 5 z 5

Neobyčejné příhody obyčejného šneka Palmáce, ve kterých hledá s pomocí ostatních obyvatel lesa náhradu za zničený domeček.
Na konci každého krátkého povídání jsou doplňující otázky textu, které mají pomoct dětem vyznat se v tom, jak se druhý cítí skrz vyprávění o zvířátkách.

Knihomolka506
01.05.2024 5 z 5

Přečtená v knihovně.
Příběhy o ochotě a pomoci druhým se hodí. Hned do školek a na první stupeň :) Ale z pohledu dospělé ženy nechápu, jak může někdo ničit domeček lesní zvěře. Ještě k tomu denně...


Bonda
11.04.2022 4 z 5

Přečteno s čtyřletou za dva dny a je to jedna z jejích prvních delších knížek. Jsem spokojená. Šnek sice naříkal a čekal pomoc zvnějšku, ale byl i nezdolný a vytrvalý. Zvířátka hodná a aktivně pomáhající. Obraz světa relativně pestrý a nápaditý. Jazyk kultivovaný (i když ty gramatické rýmy, no, to by chtělo trochu víc práce). Ilustrace v našem vydání lepší průměr. Otázky byly zodpovězeny a dcera děj i sama spontánně komentovala, připomínal jí její zážitky, přemýšlela. Dobré.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Domeček pro šneka Palmáce v seznamech

v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech6x