Smaragdová bouře přehled

Smaragdová bouře
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236288/mid_smaragdova-boure-236288.jpg 4 73 73

Dobrodružství Riyria série

< 4. díl >

Bývalý žoldnéř Hadrian Blackwater se vydává na dobrodružnou pouť po širém moři, aby našel ztraceného Novronova Dědice. Jediná naděje spočívá v tom, že se postaví bezohlednému a vychytralému Merrrickovi Mariusovi. V obavě, že se přítel nedokáže tohoto úkolu zhostit, se ke starému společníkovi přidává i Royce Melborn, jenž se rozhodne doprovodit ho ještě na této poslední výpravě. Zrada a proradnost, s nimiž se cestou setkají, přimějí Hadriana, aby čelil minulosti, se kterou nechtěl mít už nikdy nic společného. Smaragdová bouře je čtvrtou knihou podmanivých Dobrodružství Riyria. Místo navzájem těsně navazujících knih jde o šestidílnou fantasy sérii pojatou jako dobrodružný příběh rozdělený do samostatných epizod. Každá z nich byla navíc napsána předtím, než vyšla první z nich, prvky celého příběhu jsou tak propleteny, ačkoli všechny mají vlastní příběh a závěr.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

The Emerald Storm , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smaragdová bouře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Puddle
04.02.2024 4 z 5

Překrásná kniha. Na začátku jsem sice nemohl spolknout, jak se dva tak známí zloději tak nerozvážně vydají do Aquesty a jednoduše a jakoby náhodou se dostanou přesně tam, kam chtějí, ale když jsem se přes to přenesl, čekalo mě nádherné dobrodružství na moři, spousta akce, pořád se něco dělo a tropické kulisy představovaly zas něco nového. A i to, přes co, jsem se nemohl přenést, nakonec bylo součástí většího plánu, který na konci dával větší smysl. Jen to, co se nakonec odehrálo v Drummindoru, nebylo moc dobře vysvětleno.

knihomolka_68
14.11.2023 3 z 5

Já pořád tak nějak čekám, kdy se to pořádně rozjede a začne mě to opravdu bavit, ale zatím stále nic...


luculi
09.02.2021 5 z 5

Hlavní dvojka se vydává za dalším úkolem. Docela velká část se zabývá jejich plavbou na lodi, na které 'pracují' poprvé. Nejdřív jsem nechápala, proč to má v knize takový prostor, ale pochopila jsem na konci série. Autor to měl prostě hezky promyšlené a všechno mělo svůj smysl. Bylo to zase super čtení od začátku do konce.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smaragdová bouře v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených99x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených7x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit16x