Dobrodruzi hlavního proudu přehled

Dobrodruzi hlavního proudu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12934/bmid_dobrodruzi-hlavniho-proudu-NMb-12934.jpg 4 118 118

Milostný příběh Pavla a Dominiky odehrávající se koncem osmdesátých a hlavně v průběhu devadesátých let minulého století. Společenské přeměny po pádu komunismu a šance nové doby viděné střídavě ženským a mužským pohledem. Příběh o lásce a přátelství, o vzestupech a pádech, o fenoménu bouřlivých devadesátých let na východ od bývalé železné opony.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodruzi hlavního proudu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

MartaPear
19.01.2024 4 z 5

K oficiální anotaci není co dodat... Lépe bych to nenapsala!

Clara_C
20.05.2023 4 z 5

Jako bych se dívala na film ze života porevolučních mafiánů. A marastem všech pletich je vláčen Pavel. Jednomu by nad ním slza ukápla. Asi to bral zkraje coby obchodní experiment, ze kterého se mu tedy nepodařilo tak nějak včas vyskočit.
Hodně zajímavá sonda do tehdejšího splašeného života, ne vždy jsem se s autorem úplně myšlenkově sešla, ale rozhodně nelituji času nad právě touto knížkou. Příběh Dominiky mi byl spíše doplněním do mozaiky Pavlova života.
Pan Hájíček prostě umí. Škoda občasných chyb, překlepů a hrubek, začínám na to být trochu alergická.

" Na Prahu padal déšť se sněhem. Cesta autem po Jižní spojce a liftboy u výtahu na parkovišti v centru. Někdy jsem měl pocit, že po ránu cestou autem je má hlava jeden velký monitor s grafy. Procesor a operační paměť. Sloupce čísel. A co je pod jejich povrchem? To je to, co hýbe světem. Vědět, co je za čísly a pod nimi. Někdy jsem měl pocit, že trochu vím. A k čemu to všechno. Občas jsem si vzpomněl na Martina. A takhle jednou budete padat všichni. Padat na držky..."


Janina2609
28.11.2021 4 z 5

“Když jsem byl v největším srabu, koukal jsem po lidech, co tlačej vozíky v hypermarketu, a záviděl jsem jim všem, že možná mají svoje trable, ale nejsou tak hotoví, tak jako já, všichni se snaží to nějak ustát a ...dneska koukám na lidi a na všechno jinak, beru je, jaký jsou, je mi to jedno, a jestli si někdo myslí, že je to moje prohra, ústup nebo co, tak ať si to klidně myslí...”
Další příjemná Hajíčkova kniha, tentokrát zasazena do konce 80. a průběhu let 90., na které máme mnozí z nás stále živé vzpomínky. Opět krásně vykreslené pocity hlavního hrdiny- muže, který se snažil změnit svět - věřil ve vyšši cíl, ideál, chůzi proti proudu, aby posléze zjistil, že se musí snažit v dnešním světě spíše obstát a brát ho takový, jaký je.
Můj oblíbený autor opět nezklamal.

všechny komentáře

Související novinky (1)

42 říjnových eknih zdarma

25.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dobrodruzi hlavního proudu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených177x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených10x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x