Do Měsíce přehled

Do Měsíce https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445323/bmid_do-mesice-zWf-445323.jpg 4 200 200

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Do Měsíce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

VáclavSuk
14.01.2024 4 z 5

Jako milovník geniálního Julese Verna, nemohu zde uvádět výtky. Pro mě je tato kniha, v kontextu doby ve které Verne žil, naprosto geniální vizí. Kniha je poutavě napsána, ale samozřejmě je to Verne takže k vystřelení na Měsíc dochází až téměř na konci knihy. Myslím že kniha určitě stojí za přečtení, přestože podle mě nepatří mezi ty nejlepší Vernovi knihy. S pozdravem VS.

michalsch
22.06.2023 3 z 5

Příběh na svou dobu vymyšlený poměrně odvážně, ale takto unikátní námět mohl být sepsán o něco lépe a záživněji (zejména samotná cesta a návrat zpět). Oproti jiným Verneovkám je tam trochu zvláštní pokus o humor, který však dnes už nepobaví.
Věcné chyby nehodnotím - těžko mohl Verne mít znalosti dnešních astrofyziků.


hanak_v_exilu
01.05.2023 4 z 5

Tahle kniha se často uvádí jako protiklad Prvních lidí na Měsíci od Herberta Wellse, coby ukázka vědecké odnože sci-fi, oproti té dobrodružnější. Což o to, text se fyzikálními a astronomickými poučkami přímo hemží, jenže většina je buď dávno vyvrácená, nebo je rovnou vycucaná z prstu, takže ve výsledku spíš škodí, než aby knize dodávaly vážnosti. Seriózní dojem nabourává i samotné vyprávění. Chvílemi se mi zdálo, že Jules Verne píše satiru a občas jsem si byl jistý, že čtu jemnou parodii. Mé vydání má 210 stran a startuje se na straně 201, takže je jasné, že je výprava nedokončená. Pokračování je v knize Okolo Měsíce.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Do Měsíce v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených355x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených8x
v Knihotéce225x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x