Trůnu předurčená přehled

Trůnu předurčená https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518703/bmid_trunu-predurcena-zZL-518703.jpg 4 40 40

Divý les série

< 2. díl

Prvorozená je pro trůn předurčená, Druhorozená Vlku zaslíbená. Reda s Vlkem konečně odrazili útok dávných Králů, ale zaplatili za to vysokou cenu. Redina milovaná sestra Nei, Prvorozená, se propadla do Říše stínů – převráceného království, kde jsou už celá staletí uvězněni krutí bohové z legend a bájní Králové zde pomalu získávají nadvládu. Nei však získá spojence – i když kdyby měla na výběr, zvolila by si kohokoliv jiného na celém světě. Je to totiž padouch, který jí málem zabil sestru, sám krutý král Solmir. Solmir chce s Říší stínů skoncovat a věří, že pomoc Nei může být klíčem k jejímu zničení. Aby se to však podařilo, budou se oba muset vydat na cestu nebezpečnou krajinou, aby našli tajemný Strom srdcí a nakonec si sami pro sebe vzali temnou, zvrácenou moc, jíž bohové vládnou. V tomto skvěle napsaném pokračování příběhu Divého lesa vás čeká láska, magie i napětí. Vyprávění se silnou atmosférou stejně jako první díl používá prvky ze známých pohádek a odehrává se v epicky budovaném světě. Čeká vás okouzlující čtení od nové autorky v oblasti fantasy, jejíž hlas není nepodobný například legendární Naomi Novik.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , King Cool
Originální název:

For the Throne , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trůnu předurčená. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Anor505
03.05.2024 4 z 5

Kniha Vlku zaslíbená se mi moc líbila a měla naprosto skvělou atmosféru, tak jsem byla na příběh druhé sestry docela zvědavá. Nebylo to špatné čtení, ale kvalit prvního dílu to nedosáhlo.
Říše stínů měla být asi temná a děsivá, ale někde se to zadrhlo a ve výsledku byla spíš nudná. Romantickou linku mohla autorka klidně víc rozvinout. A neustálé opakování, že je vše šedé, všude jsou kosti a všichni mají jizvy, mi trošičku lezlo na nervy.
Za to linka Redy a jejích přátel byla docela fajn, i když se opakoval motiv z prvního dílu - záchrana někoho, kdo nechce být zachráněný.
V závěru knihy se mi líbilo, jak to autorka vymyslela, hezky to do sebe zapadlo.

Mi--LADA
01.05.2024 odpad!

Naprostá ztráta času. Opakování téhož (rozhodnout se musí sestra sama), nepřekvapivé zvraty (kdo bude zrádkyní a jak se nakonec zrádkyně zachová), nelogické chování postav zvláště u Kiri, proč by nebezpečnou velekněžku nechali dál vést nějaký řád? Šedá magie a převrácený svět plný kostí má moje menší sympatie nez Divej les, atd. Zápletka neoriginální, není moc o čem přemýšlet a tak bylo mojí chybou, dočítat až do konce. První díl byl o něco lepší a to jsem doufala v opak.


aneta8wdx
20.04.2024 4 z 5

První díl mě nadchl a nutně jsem potřebovala druhý. S tím jsem ale měla trochu problém. Začátek mi přišel takový nijaký. Nebyla jsem schopná se začíšt. Potom ale děj dostal ten správný spád a už mě to zase bavilo. Za mě autorka umí velice dobře popsat prostředí a pocity postav.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Trůnu předurčená v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených49x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených1x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

romantika fantasy

Autorovy další knížky

2022  75%Vlku zaslíbená
2023  77%Trůnu předurčená