Dívky nalehko přehled

Dívky nalehko https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533353/bmid_divky-nalehko-65e1f60d80a8e.jpg 4 83 83

Vraždy v kruhu série

< 2. díl >

Komisař Holina pátrá po vrazích vietnamské dívky. Další případ komisaře Holiny známého z knižní i televizní série Vraždy v kruhu. Je vražda mladé Vietnamky motivovaná sexuálně, nebo je za zločinem něco víc? Je vražda vietnamské dívky nalezené v soukromé zahradě v lehkém erotickém prádle motivována sexuálně? Komisař Holina, známý čtenářům i televizním divákům ze série Vraždy v kruhu, má čím dál víc pochybností. Dá opět na rady své bývalé přítelkyně, psycholožky a astroložky Sabiny? Pátrání ho zavádí do proslulé vietnamské tržnice SAPA, postupně však zjišťuje, že ve hře je mnohem víc. Napětí a logický úsudek jsou znaky dobré detektivky. A Iva Procházková dovede pracovat s tajemstvím velmi vynalézavě... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívky nalehko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Zemlja
07.11.2023 4 z 5

Udrží pozornost, uvěřitelné - děj, postavy, policejní postupy. Spokojenost.

kiraa
05.10.2023 2 z 5

Nakoukla jsem do rodiny, kde si ve svým světě žije Ondřej, dřív přitažlivej a inteligentní chlap, dnes díky úrazu muž s navždy poškozeným mozkem a duší předškoláka. A právě sem na výpomoc občas přichází Ann. Vietnamka, která vzápětí nedobrovolně a násilnou smrtí opouští tento svět. V okolí je množství osob, který jsou na Ann napojeny. Komunita ze SAPY, rehabilitační sestra Doubravka, její dva amanti, ale i zvláštní Doubravčin otec.
Hledání vraha bylo zdlouhavý a v Nguyenech jsem měla hokej. Chvílemi jsem bloumala jako orientační běžec, kterej ztratil mapu. Knížka je audio, tedy víceméně do auta. Ale prostě, jak si v cíli nechcete dát ještě jedno kolečko nebo pár minut posedět, je jasný, že na bednu se tenhle sprintér nevydrápe.


soupik2012
18.09.2023 4 z 5

Klasická česká detektivka, která neurazí, ale ani nenadchne. Oproti policii hned od začátku známe motiv vraždy. A to jsem považovala za chybu. Protože nás tak autorka připravila o část napětí. Také bych uvítala dějovou linku, která by daleko víc poodhalila osobní životy hlavních vyšetřovatelů. Zvláště proto, že mají mezi sebou svá tajemství. Kniha se ovšem téměř striktně drží pouze vyšetřování tohoto nepříliš složitého trestního činu. Hned od začátku je okruh pachatelů zřejmý a my tak pouze čekáme, na koho to nakonec všechno padne. Audioknihu lze označit za velmi vydařenou a načetl ji pan Jan Kolařík.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2017 - Cena Jiřího Marka (3. místo)


Kniha Dívky nalehko v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených117x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených4x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Iva Procházková
česká, 1953
2006  89%Myši patří do nebe
2011  78%Uzly a pomeranče
2006  82%Únos domů
2009  74%Nazí
1994  88%Středa nám chutná