Děvčata a řeka přehled

Děvčata a řeka
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375024/devcata-a-reka-C1I-375024.jpg 5 9 9

Obraz z prázdninového života dospívajících dívek je sestaven z malých i větších příhod, ve kterých autor ukazuje význam kamarádství, odpovědnosti, otevřenosti a upřímnosti. Poznání, že vykonat něco, čím sepomůžeostatním,jehrdinství, kterého je v běžném životě hodně zapotřebí, nabývá širšího významu i mimo rámec knihy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děvčata a řeka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Nofar197
25.01.2023 5 z 5

Lidka válčící se zeměpisem a přísnou babičkou, vsevedka Danuše, sportovkyně Věra, budoucí operní zpěvačka Fanynka a smutná básnířka Olga, která se přistěhovala do malého města z Prahy, tvoří jádro pribehu, který se odehrává během prvního prázdninového týdne. Kánoe na řece, noční hlídání švestkové aleje spojené s taborakem, cesta na kole na pouť, ale i náhle probuzena touha objevovat neznámé světy a psát.... Připomíná mi prázdniny v jižních Čechách, na které mám hezké vzpomínky.

Věruška994
04.01.2022 4 z 5

Vtipné, milé, úplně obyčejné příběhy. Člověk se zklidní, vzpomene na dětství. Moc pěkná kniha.


hrdlickova_61
22.04.2019 5 z 5

Knížku jsem četla asi tak v šesté třídě a docela se mi líbila. Což je pro ni zřejmě vyznamenáním, vzhledem k tomu, že jsem vlivem staršího bratra byla vždycky zaměřená na klukovskou literaturu a k té dívčí jsem se dostávala jen náhodně (když mi někdo něco daroval a "nic jiného mi nezbylo, než to tedy přečíst"). I si z příběhu Lidky a jejích kamarádek celkem dost pamatuji - zkrátka se zdá, že pan Petiška uměl dobře napsat cokoliv a pro jakýkoliv věk, od předškolního až do dospělého. Nestihla jsem se seznámit se všemi jeho knihami, ale co jsem četla, to mě zaujalo všechno.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děvčata a řeka v seznamech

v Přečtených19x
v Doporučených2x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst2x