Devatero pohádek přehled

Devatero pohádek https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453694/mid_devatero-pohadek-zBx-453694.jpg 4 1155 1155

Dnes již klasické pohádky a nevšední příběhy lidí, zvířátek a pohádkových bytostí. Pro děti od šesti let. Poetické příběhy plné laskavého humoru, v nichž se prolíná nadpřirozený svět kouzel se světem skutečným. Vždyť kde jinde se dočtete o princezně s rozbitým kolenem, o Hejkalovi, který se dal na politiku a stal se poslancem, nebo o poštovních skřítcích, kteří si pochutnávají na telegrafních páscích maštěných poštovním lepidlem? Veselé pohádky doprovází známé ilustrace Josefa Čapka.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Devatero pohádek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (132)

MoniMonika
07.05.2024 5 z 5

Kniha "Devatero pohádek" je nádhernou sbírkou příběhů pro děti i dospělé, napsaných Karlem Čapkem a doprovázenými ilustracemi jeho bratra Josefa. Tato klasická kolekce pohádek obsahuje některé z nejznámějších příběhů, jako je Velká kočičí pohádka, Pohádka psí, Pohádka ptačí nebo Pohádka pošťácká.

Čapkovy pohádky jsou plné vtipu, moudrosti a jemné ironie. Každý příběh je jedinečný a přináší do dětského světa svůj bytný humor i laskavé ponaučení. Autorovým specifickým stylem, který kombinuje hravost a hloubku, se daří vytvářet pohádky, které oslovují čtenáře každého věku. Ilustrace Josefa Čapka pak dodávají příběhům kouzelný nádech a perfektně doplňují text.

"Devatero pohádek" je soubor, který by neměl chybět v žádné dětské knihovničce. Příběhy Karla Čapka dokáží pobavit, ale také přimět k zamyšlení, a to je jejich největší síla. Kniha je skvělým společníkem pro večerní čtení a určitě se k vám budete rádi vracet.

Marthas
05.04.2024 3 z 5

Ačkoliv mě normálně pohádky nevadí. Občas si ráda nějakou přečtu anebo případně knihu na její motiv či shlédnu film jí inspirovaný, tak s tímto počinem jsme se nějak nepotkali. Už jako starší dítě jsem se knihu snažila přečíst, abych věděla, co na ní všichni mají. Tehdy jsem ji zabalila již v první pohádce a to ve Velké kočičí pohádce zhruba okolo strany 55, ačkoliv mám normálně kočky ráda, tak zde mě to nudilo, obzvláště pak ty slovní hrátky páně autorovi.
O cca 30 let později mohu s čistým svědomím říci, že jsem knihu přečetla celou, ale marně jsem se pídila po jejím kouzlu. Pokud jsem se za celou tu bichličku 5x zasmála, tak přeháním. Ilustrace bratra autora pana Josefa Čapka se mi taky nijak moc nelíbily, ale v tomhle odvětví jsem "pole neorané", takže nesoudím, jak jsou či nejsou dobré. Myslím, že by mohly být i horší, soudím podle toho, s čím se setkávám na obálkách nových vydání starých klasik, vrací se snad kult opěvované ošklivosti. Práci redaktorům nezávidím, protože na tomto textu se toho dalo zvorat opravdu hodně, ale v mém vydání ( Albatros roku 1983) jsem se s chybami nesetkala, takže ode mně mají absolutorium. Osobně se mi nejvíce líbila pohádka bratra páně autorova První loupežnická pohádka, ty ostatní od K. Čapka mě nějak neoslovily.
Myslím tedy, že 3 hvězdy jsou odpovídající hodnocení.


huhuhu
28.03.2024 5 z 5

Testovala jsem na svých synech (8 a 6 let), zda jsou Čapkovy pohádky zajímavé i pro dnešní děti. A ano, měly velký úspěch. Občas bylo nutné vysvětlit nějaké slovo nebo reálii, ale to vůbec nevadilo, naopak jsem vždycky ráda, když se děti při společném večerním čtení něco nového dozvědí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Více než 100 dalších eknih zdarma...

02.12.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Devatero pohádek v seznamech

v Právě čtených19x
v Přečtených1 999x
ve Čtenářské výzvě188x
v Doporučených69x
v Knihotéce561x
v Chystám se číst79x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech17x