Devatenáct pařátů a jeden temný pták přehled

Devatenáct pařátů a jeden temný pták
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530444/bmid_devatenact-paratu-a-jeden-temny-pta-65a96d1e1ce43.jpg 3 36 36

Nová kniha Agustiny Bazterricy se v ničem nepodobá předchozímu románu Znamenitá mrtvola. Snad jedině tím, jak mistrně dovede autorka zacházet s hrůzou, která číhá všude kolem nás, krčí se v těch nejobyčejnějších věcech, situacích, v lidech a zvířatech kolem nás. Devatenáct povídek jako devatenáct zastavení na podivné křížové cestě, na niž jsme náhodně narazili, když jsme na výletě sešli z cesty. Některé výjevy nás přimrazí svou prostotou, jiné jsou jako temné barokní obrazy plné svíjejících se démonů a nesrozumitelných symbolů. Ve všech se Agustina Bazterrica dostává až na dřeň: na dřeň každodennosti, na dřeň jazyka, na dřeň toho nejčernějšího humoru. Povídky svým vznikem předcházejí románu Znamenitá mrtvola a autorka je psala v průběhu několika let, proto jsou opravdu pestré – pestré v temnotě, jež je všechny spojuje.... celý text

Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Diecinueve garras y un pájaro oscuro , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Devatenáct pařátů a jeden temný pták. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

FejKýý
12.07.2024 3 z 5

Četla jsem od spisovatelky její předešlou knihu Znamenitá mrtvola co u nás vyšla. Kniha mi nesedla a věděla jsem, že od spisovatelky již nic jiného číst nechci. Potom ale měla vyjít tahle kniha s povídkami od ní a povídky já miluju, tak jsem je musela zkusit. Kniha vypadá nádherně pod přebalem a má ilustrace, věděla jsem že ji chci i fyzicky doma. Ale obsah? No některé povídky byly lepší, některé horší a některé hodně nudné. Dohromady bych knihu hodnotila jako průměrnou. Klidně si ji přečtěte, ale když ji číst nebudete, vadit to nebude.

blazkoma
08.07.2024 3 z 5

Tato kniha se těžko hodnotí, některé povídky se čtenářem rezonují více než ostatní, asi jako když se ponoříte do sbírky poezie. Více než děj jsem mezi řádky našla znepokojivou atmosféru a říkala si, co asi muselo autorku inspirovat k sepsání těchto textů.
Oceňuji hru se slovy, za což patří obdiv i překladatelce knihy.


Arkagas
24.05.2024 3 z 5

Po hodně dlouhé době jsem narazila na knihu, ze které mám tak rozporuplné pocity, že vlastně úplně ani nevím, co k ní napsat. Kniha slibuje 20 temných, až hororových povídek a nepopírám, že některé jsou skvostné, jelikož Augustina zvládla vystavět atmosféru na pár stranách. Pro ty kdo četli asi z hlavy nevyženu cíl stát se kruhem.. Zároveň má kniha ale slabší místa, kterých je poměrně dost a věřím, že mnoha lidem nesedne pro svůj styl a poetičnost. Kniha má ale naprosto skvělý desing a povedené ilustrace, takže po grafické stránce není co vytknout. Rozhodně ale nečekejte něco jako byla Znamenitá mrtvola, protože nic takového nepřijde. 
Moje hodnocení: 7/10

všechny komentáře

Související novinky (1)

Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)

25.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Devatenáct pařátů a jeden temný pták v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě10x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech3x