Ztracené deníky Adriana Molea 1999–2001 přehled

Ztracené deníky Adriana Molea 1999–2001 https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37070/ztracene-deniky-adriana-molea-37070.jpg 4 74 74

Deníky Adriana Molea série

< 7. díl >

Ztracené Adrianovy deníky z let 1999–2001 se našly! Adrian se v nich se střídavými úspěchy snaží vypořádat s rolí osamělého otce, řeší problémy s bydlením a zápasí s dalším neuspokojivým milostným vztahem, o celé řadě dalších důležitých problémů, jako jsou třeba vši nebo ovocné bonbóny, ani nemluvě. Kromě toho jen bezmocně sleduje strmě stoupající politickou kariéru obdivované Pandory Braithwaiteové i milostné a manželské propletence svých a jejích nekonvenčních rodičů. A jako by to ještě nestačilo, sám kalendář mu nabízí další důvod k obavám – blíží se rok 2000 a to zákonitě nemůže dobře dopadnout…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Lost Diaries of Adrian Mole


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracené deníky Adriana Molea 1999–2001. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

magnolia
30.10.2022 5 z 5

Tak teď mám Adriana kompletního - přečteného i ve vlastní knihovně. Nešlo to jinak, a tak ji mám, vyřazenou z pražské městské knihovny, snad ani nečtenou a koupenou za násobně vyšší než původní prodejní cenu. A jsem ráda. Už se těším, až si po čase přečtu konečně všechny díly ve správném pořadí. (Asi jsem to ještě nenapsala v žádném komentáři, ale vždy, když v pozdějších dílech "promluví" syn Glenn, bavím se nebo jsem tak nějak dojatá - tím vztahem mezi ním a tátou Adrianem, jak ho autorka vytvořila).

Dom95
18.10.2022 4 z 5

Už rozumím tomu, proč je nemožné poslední knihy z této série koupit/sehnat. Není to tím, že jsou úžasné, ale protože vyšly v malém nákladu. Již to není zpověď teenagera, se kterou se mohou ztotožnit všichni teenageři. Jelikož je v této knize nespočet odkazů na britskou kulturu (politici, královská rodina, Vyvolení), ztotožní se s ní pouze lid z Velké Británie. Tato série knih již nemá přesah za hranice VB a to mi přijde jako obrovská škoda. Musím tedy jednu hvězdičku ubrat, protože jsem neporozuměl naprosté většině odkazů na britskou kulturu.


hippiesak
14.06.2022 4 z 5

Po úžasné knize Zbraně hromadného ničení - "šestce", byly tyto ztracené deníky - "sedmička" slabší. Sice je fajn se dozvědět něco z minulosti, ale myšlenky byly spíše v buducnosti a zajímá mě více, co bude dál :) Takže beru do ruky, co jsem pochopil, velmi vzácnou nesehnatelnou 8. knihu a jdu se začíst do posledních trapasů tohoto milovaného exota ;) *** čtenářská výzva 2022 - kniha, která má na obálce strom :) a dokonce text, že A.Mole začal obdivovat stromy :) :) :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracené deníky Adriana Molea 1999–2001 v seznamech

v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit13x