Démoni apokalypsy přehled

Démoni apokalypsy
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348791/bmid_demoni-apokalypsy-Vij-348791.jpg 4 81 81

Nelítostná doba na konci třicetileté války na Moravě a v ˛Čechách. Čas divokých náboženských a mocenských sporů mezi katolíky a protestanty. Švédská vojska pod velením slavného generalissima Torstensona dobývají bohatou Olomouc a připravují se k útoku na Brno a císařskou Vídeň. S nimi se do svého rodiště vrací tajemný kaprál Coppy. Vzdělaný a vychytralý protestantský válečník se zamiluje do krásné paní Elišky z nepřátelského katolického tábora. Do cesty se mu však staví nejen její víra, ale i původ. Zatím země těžce strádá, hoří města, lidé umírají, trpí hladem, šíří se mor… Kniha zkušeného autora historických románů vykresluje plastický obraz pohnuté etapy českých dějin a ukazuje, že i uprostřed válečného běsnění lze nalézt stopy lidskosti a laskavosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Démoni apokalypsy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Vlk.kh
13.08.2023

Je mi líto, ale nedočteno. Je znát mravenčí práce s detaily, kterou musel autor vynaložit a určitě i spousta dřiny s hledáním historických reálií, ale po 200 stranách jsem musel odložit. Jak už tu bylo řečeno, dělá to na mě dojem jakéhosi válečného deníku, který se nikam neposouvá, nějaký děj, co by mě zaujal jsem nezaznamenal a řada věcí se opakuje - přišli jsme tam a tam, potoky krve, masakr, všechny jsme zabili, teď se za to stydím a pak zase nanovo.

Martica
08.03.2022 1 z 5

Celou dobu jsem musela přemýšlet, co že to vlastně čtu. Velmi oceňuji tu obrovskou práci, kterou si autor zřejmě dal s heuristikou, ale zpracování mi tedy bohužel nevyhovovalo. Výsledkem je něco, co připomíná kvalitního Englunda, do kterého někdo naplival spoustu nevkusných pikantérií. Asi jako kdybyste se snažili udělat Respekt stravitelnější lidovým masám tím, že ho prošpikujete drby z Blesku. Bohužel ani ty povrchnější části knihu neudělaly čtivější, a kdyby je autor vypustil úplně, už by to vlastně nebyla beletrie. Takže můj výsledný dojem je opravdu rozpačitý.


Mája777
09.10.2021 3 z 5

Tedy tahle kniha mi dala zabrat. Několiktát jsem ji chtěla odložit, ale přece jenom jsem ji dočetla. Asi proto, že jsem chtěla vědět, jak to s Coppym dopadne. Dost mi vadil detailní popis všech bitev a historie. Chvílemi mi to přišlo jako studie Třicetileté války a vlastní příběh se odehrával někde na pozadí bojů.
Nicméně kniha má určitě svou hodnotu, pro někoho určitě i dost velkou. Já se k ní už nevrátím.
(9. 10. 21 - 23 356 - 62)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Démoni apokalypsy v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených13x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x