Dcera sochaře přehled

Dcera sochaře https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17208/bmid_dcera-sochare-SKv-17208.jpg 4 60 60

Známá finsko-švédská spisovatelka a malířka, autorka slavných dětských knih o skřítcích Muminech, zaznamenává své pocity z dětství prožitého v netradiční a poněkud výstřední umělecké helsinské rodině. V jednotlivých příbězích se zvláštním způsobem prolíná realita s jedinečnou fantazií a neobvyklým vnímáním a pozorováním světa i vlastních vnitřních prožitků. Důležitou součástí tohoto světa je moře a magická severská příroda.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Argo
Originální název:

Bildhuggarens dotter , 1969


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera sochaře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Maki229
04.09.2023 4 z 5

Milé čtení, kde se mísí zážitky z dětsví s fantazií. Fantazie je na mě tak akorát, kdyby jí bylo více než skutečných zážitků, bylo by to na mě už moc. Líbí se mi příběhy od moře i z městečka z domu. Pěkně je popsaný i láskyplný vztah k oběma rodičům.

VivienRavenhill
17.01.2019 5 z 5

Vyprávění svérázné dívenky odchované v bohémské rodině v kůži nyní již dospělého člověka, který dítětem v části své duše stále zůstal. Vzpomínky na laskavou maminku a vynalézavého tatínka, kteří jako by povahově vypadli z oka panu mumínkovi a paní mumínkové. Milé ale i hořké vzpomínky na útulný domov, na tajemný ateliér, na okolní nespoutanou krajinu a všechny skříně které se dají prozkoumat. Realita se v mnoha místech prolíná s bujnou fantazií, ale to co s nám dnes jeví jako fantazie, byla pro dítě své doby realita. Velmi příjemné čtení, které v mnohých melancholických částech nutí i k zamyšlení.


vlkcz
12.08.2018 3 z 5

Na to, že má jít o vyprávění dítěte je to příliš seversky temné a místy dospělé. Když to srovnám s Radůziným Čáp nejni kondor, tak to česká písničkářka u mě vyhrála na celé čáře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dcera sochaře v seznamech

v Přečtených71x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených13x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x