Ďaleká cesta za domovom přehled

Ďaleká cesta za domovom
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356494/bmid_daleka-cesta-za-domovom-xIA-356494.jpg 5 389 389

Daleká cesta za domovem série

1. díl >

Ďaleká cesta za domovom patrí medzi okúzľujúce klasiky detskej literatúry. Richard Adams napísal nielen fenomenálny celosvetový bestseller, ale aj jednu z najobľúbenejších kníh posledných desaťročí. Malebný anglický vidiek v okolí panstva Berkshire bol kedysi najlepším miestom na život. V tomto príbehu o dobrodružstve, odvahe a ceste za prežitím sleduje čitateľ životné osudy malých hrdinov na úteku pred ničivou spúšťou, ktorú má na svedomí ľudská chamtivosť. Vedení dvomi odvážnymi bratmi putujú hrdinovia v ústrety lepšiemu životu. Cestou sa však musia vystríhať predátorov i nepriateľov, ktorí im neraz skrížia cestu do nového, tajomného a zasľúbeného domova.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Watership Down, 1972


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďaleká cesta za domovom. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (95)

Tynaja
02.08.2024 5 z 5

Moc ráda na knížku vzpomínám, četla jsem ji v teenagerském věku a zapůsobila na mne tak, že jsem na ni dodnes nezapomněla. Vřele doporučuji k přečtení!

Annay
11.07.2024 5 z 5

Knihu som predčítala mojim synom vždy pred spaním na pokračovanie. Napriek jej rozsahu sme ju prečítali veľmi rýchlo. To bolo len samé: A čo bolo ďalej? Čítaj ešte trošku. V tom najlepšom predsa nemôžeš prestať. A tak som len čítala a čítala a čítala... Kniha naozaj dokáže pohltiť. A to detského aj dospelého čitateľa/ poslucháča.


cubeice
05.07.2024 5 z 5

Dobrodružná kniha s králíky jako hlavními hrdiny? A tak vysoké hodnocení? To jako vážně? To jako vážně! Úžasné, čtivé, obsahující (téměř) vše, co má mít opravdu dobrý příběh. Strukturou vyprávění mi to trochu připomíná žánr "postapo". Originální jsou na tom právě hlavní Hrdinové, na než jsem si po krátkém rozmýšlení, zda se do něčeho takového vůbec pustit, opravdu rychle zvykl. Docela mě to pohltilo. Moudré, napínavé, poetické, svěží, s pozitivním vyzněním. Do určité míry to vnímám i jako podobenství o jednoduchosti života, o tom, co je potřeba pro skutečně šťastný život. Není toho zdaleka tolik, jak si my lidé myslíme. A je třeba vědět, o co stojí usilovat, pro co je třeba občas riskovat a že je stejně nejdůležitější prostě jen být, tady a teď. Snad jediné, co mi v tomto úžasném příběhu chybělo, bylo koření v podobě humoru. Mnoho ho v něm není, ač se už díky ústředním postavám na mnoha místech přímo nabízelo aspoň mírné odlehčení. I tak, už nebudu tolik váhat při výběru knih, jejichž hlavními hrdiny jsou zvířátka prožívající své životy tak trochu po lidsku, i když s charakteristikou a pohledem vlastního druhu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. - 17. června)

04.06.2018


Citáty z knihy (1)

Věc může být pravda a stále být zoufalá pošetilost.


Kniha Ďaleká cesta za domovom v seznamech

v Právě čtených17x
v Přečtených497x
ve Čtenářské výzvě55x
v Doporučených105x
v Knihotéce294x
v Chystám se číst375x
v Chci si koupit89x
v dalších seznamech16x